Sarı Çizgi ihlallerine ceza

Milas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, görme engellilerin kullandığı kılavuz yollara park eden araç sürücülerini uyararak ihlalleri önlemek amacıyla cezai işlem uygulamaya başladı.Milas’ta uzun süredir yaşanan sarı çizgi...

Sarı Çizgi ihlallerine ceza

Milas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, görme engellilerin kullandığı kılavuz yollara park eden araç sürücülerini uyararak ihlalleri önlemek amacıyla cezai işlem uygulamaya başladı.

Milas’ta uzun süredir yaşanan sarı çizgi ihlalleri, görme engellilerin yaşamını oldukça güçleştiriyordu. Sarı çizgi ihlalleri konusunda örnek bir tavır sergileyen Milas Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, görme engelli vatandaşların kullandığı sarı çizgili kılavuz yollara araç park eden sürücüleri uyararak, sarı çizgi ihlali yapanlara cezai işlem uygulamaya başladı. Milas’ta çözülemeyen park sorunu, araç sürücülerini olduğu kadar yayaları ve engellileri olumsuz yönde etkiliyor. Araçlarını kaldırımlara park eden sürücüler, özellikle görme engellilerin kullandığı sarı çizgili kılavuz yolların işgal altına alınmasına neden oluyor. Sarı çizgilere park edilen araçların yarattığı kısıtlama ile gündelik yaşamlarında zor anlar yaşayan engelliler, durum nedeniyle uzun süredir sorun yaşıyordu. Yaşadıkları sorunlara her defasında çözüm isteyen engelliler, Milas Belediyesi Zabıta Müdürlüğünün örnek girişimiyle biraz da olsa huzur buldu.

Hacıilyas Mahallesi Kadıağa Caddesi’nde ve şehir merkezinde bulunan kaldırımlara park eden araçları, sarı çizgilere park etmemeleri konusunda uyaran zabıta ekipleri, ihlallere engel olabilmek için cezai işlem uygulamaya başladı. Vatandaşlara uyarılarda bulunan ekipler, park ihlali yapan sürücülere de sarı çizgilerin işlevini, engellilerin yaşadığı sorunları anlattı. Görme engellerden takdir toplayan uygulama, diğer vatandaşlar tarafından da destek gördü. Ancak uygulama sırasında birçok vatandaşın, sarı çizgilerin ne işe yaradığını bilmediği gözlendi. Bu durum üzerine görüşlerini aktaran görme engelliler, yetkililerin konuyla ilgili kapsamlı ve etkili bir bilgilendirme çalışması yapmasını istedi.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.