Şarbon paniği!

Menteşe ilçesine bağlı Muratlar Köyünde yaşayan 82 yaşındaki M.U, adlı vatandaş şarbon hastalığı şüphesi nedeniyle Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Hastanın hastaneye getirilişinden...

Şarbon paniği!

Menteşe ilçesine bağlı Muratlar Köyünde yaşayan 82 yaşındaki M.U, adlı vatandaş şarbon hastalığı şüphesi nedeniyle Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Hastanın hastaneye getirilişinden itibaren yoğun tedbirler alınırken, bütün görevli ve hastalara maske dağıtıldı, acil servisi girişler bir süreliğine durduruldu.

Dün Menteşe’de Şarbon paniği yaşandı. Menteşe ilçesine bağlı Muratlar Köyünde yaşayan 82 yaşındaki M.U, şarbon hastalığı şüphesi nedeniyle 112 ekipleri tarafından evinden alınarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Yatalak olduğu öğrenilen M.U’da Şarbon şüphesi görülünce, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden uzman ekipler gerekli ön tedbirleri alarak hemen yola çıktılar.Tedbir amaçlı olarak önleyici karantina elbiseleri giyen sağlık ekibi Muratlar köyüne ulaşarak M.U’yu evinden alarak hastaneye getirdiler. Hastanın hastaneye girişi sırasında yoğun önlemler alınırken, Acil Servise girişler bir süreliğine yasaklandı. Bu sırada hastane yönetimi başta güvenlik görevlileri ve acil servis çalışanları olmak üzere içerdeki hasta ve yakınlarına maske dağıttılar. M.U, ambulanstan indirilerek çevredekilerin meraklı bakışları içinde Acil Servisi alındı. Hemen ilk tetkikleri yapılan M.U, gerekli testlerin ardından hiç kimsenin alınmadığı bir odada karantina ve tedavi altına alındı.

M.U’nun şarbon hastalığına yakalanıp yakalanmadığı gerekli geniş araştırma ve tetkikler sonucu belirlenecek.

Şarbon nedir?

Şarbon ot yiyen hayvanlarda görülen bakteriyel bir enfeksiyon hastalığı. Şarbon, hayvandan insana hayvandaki yaraya temas edilmesi, hayvanın etinin yenmesi, hastalıklı hayvanın bulunduğu alandaki Şarbon sporlarının solunması sonucu insana bulaşıyor. Şarbon hastalığı, deri, akciğer ve bağırsak olmak üzere 3 gruba ayrılıyor. Akciğer ve bağırsak yoluyla bulaşması durumunda ölümcül sonuçlar doğruyor. Şarbonun insandan insana bulaşması ise çok küçük bir ihtimal.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.