SANTRALLERİ KİME SATACAKSINIZ?

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Yatağan, Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinin adı yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarında geçen 3 firmaya verileceği iddialarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a “ Santralleri kime...

SANTRALLERİ KİME SATACAKSINIZ?

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Yatağan, Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinin adı yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarında geçen 3 firmaya verileceği iddialarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a “ Santralleri kime satacaksınız?” diyerek sordu.

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Muğla’daki 3 termik santralinin özelleştirilmesi çalışmalarında adı Türkiye’yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarında geçen 3 firmaya verileceği yönündeki iddiaları Meclis’e taşıdı. Aldan, bu doğrultuda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından cevaplandırılmak üzere Meclise Soru Önergesi vererek Başbakan “ Santralleri kime satacaksınız?” sorusuna cevap istedi.

“Muğla ili ve ülkemiz ekonomisine önemli bir katma değer yaratan ve kamusal destek sağlayan Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri ile bu santralleri besleyen kömür sahalarının Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun 26.08.2013 tarih ve 2013/148 sayılı Kararı ile özelleştirilmesi kararlaştırıldı.

Ancak, özelleştirilmesi kararlaştırılan kuruluşların, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş’ın yürüttüğü ve daha sonra kendisinden dosyası alınan yolsuzluk soruşturmasında isimleri geçen bazı işadamlarına verilmek istendiğine ilişkin çok sayıda iddia ortaya atılmaktadır. Bölge yurttaşlarından bu konuda bize çok sayıda şikayet gelmektedir.” Diyen Aldan, Başbakan Erdoğan’dan şu sorulara cevap istedi:

-Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri ve bu santralleri besleyen kömür sahalarının, kamuoyunda “Büyük Rüşvet ve Yolsuzluk Soruşturması” adı verilen soruşturmada adı geçen Limak, Kolin, Cengiz İnşaat gibi firmalara verileceği iddiaları doğru mudur?

-Bölge halkını rahatsız eden bu söylentilerin son bulması için Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri ile bu santralleri besleyen kömür sahalarının özelleştirilmesi kararını yeniden gözden geçirmeyi düşünüyor musunuz? Böyle bir şey düşünülmüyorsa ihale ne zaman ve ne şekilde gerçekleştirilecektir?

-2002-2013 yılları arasında yapılan özelleştirme ihalelerinden ‘yolsuzluk ve rüşvet’ operasyonunda bahsi geçen şirketlerden herhangi birisi ihale almış mıdır? Almışsa bunlar hangileridir? Özelleştirme kapsamında ne kadar ve ne şekilde ödeme gerçekleştirmişlerdir?

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.