Santraller milletin malıdır

Tes-İş Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik ile  Maden İş Yatağan ve Havalisi Şube Başkanı Süleyman Girgin, Milas Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Dursun Gün ve dernek üyesi muhtarlarla buluşan sendika...

Santraller milletin malıdır

Tes-İş Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik ile  Maden İş Yatağan ve Havalisi Şube Başkanı Süleyman Girgin, Milas Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Dursun Gün ve dernek üyesi muhtarlarla buluşan sendika başkanları Kemerköy, Yeniköy ve Yatağan Termik Santralleri ve TKİ’ye ait GELİ ve YLİ işletmelerinin özelleştirme süreçleri hakkında bilgiler aktararak, özelleştirmeye karşı yaptıkları mücadelede destek istedi.

Milas halkının şimdiye kadar yapmış olduğu desteklerden son derece memnun kaldıklarını, halk desteğini alamayan hiçbir hareketin de başarıya ulaşacağına inandıklarını ifade ederek konuşmasına başlayan Maden İş Yatağan ve Havalisi Şube Başkanı Süleyman Girgin, “Henüz arıtma tesisinin devreye girmediği, hemen her gün Yatağan’da hava kirliliği haberlerinin yapıldığı, ‘Zehirleniyoruz’ diye feryat ettiğimiz, öfkelendiğimiz, isyan ettiğimiz dönemlerde bile ‘kapatılmasın, sadece daha sıhhi bir hale getirilsin’ dediğimiz kurumlardı Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrallerimiz.

Onlar çocuklarımız gibi

Kapatılmalarını istemiyorduk, çünkü biliyorduk ki, bizim 30 yıldır beraber yaşamaya alıştığımız, vazgeçemeyeceğimiz ‘özürlü çocuklarımızdı’ bunlar. Arsalarımız, tarlalarımız istimlak edildi, yerimizden, yurdumuzdan, köyümüzden, evimizden anılarımızı bırakarak ayrıldık kara elmas için. Hiç şikayet etmedik, çünkü biliyorduk ki; ülkemizin tam bağımsızlığı için, öz kaynaklarımızla kendi enerjimizi üretmemiz gerekiyordu. Yöremiz ekonomisinin güçlenmesi için bu kurumlarımıza ihtiyaç vardı. İşsizliğin azalması ve istihdam alanı oluşması buna bağlıydı. Maalesef bugün geldiğimiz noktada, hepimize doğrudan ya da dolaylı olarak iş ve ekmek kapısı olmuş, kamusal hizmetleriyle herkese faydası dokunmuş, Yatağan ve Milas ekonomilerinin iki can damarı, milli servetimiz Yatağan, Yeniköy, Kemerköy Termik Santrallerimiz ve kömür ocaklarımız, özelleştirmeci zihniyet tarafından satışa çıkartıldı” dedi.

Türkiye kaybeder

Santrallerin satılması durumunda işçinin, esnafın, köylünün, Yatağan’ın, Milas’ın ve Türkiye’nin kaybedeceğini ifade eden Girgin, “bu özelleştirmeler yapılırsa, sen kaybedersin, ben kaybederim, biz kaybederiz. Bu kurumlar devletin değil, devlete zimmetlenmiş milletin malıdır. Malımıza sahip çıkalım.Sadece TKİ’nin son altı aylık karı 112 milyon lira. Kurumlar arası gelir durumuna bakıldığında TKİ’nin hep ilk ona girdiğini görüyoruz. Altın yumurtlayan bir tavuk. Bu kadar cefasını Yatağanlılar ve Milaslılar olarak çekiyoruz. Aynı zamanda bizlerin ekmek kapısı, iş kapısı. Buralardan doğrudan veya dolaylı yollardan ekmek yiyor. Milletin malına millet olarak sahip çıkmamız lazım. Bu özelleştirmeden herkes olumsuz etkilenecek. Ben özellikle Yatağan ve Milas halkını buralarda çalışanlardan ayrı görmeyerek konuya sahiplenmesini bekliyorum. Önümüzdeki süreçte tüm sivil toplum örgütlerini ziyaret edeceğiz. Yatığımız görüşmelerin ardından Milas’ta büyük bir miting düzenlemek için çalışmalarımızı başlatacağız. Bu konularda desteklerinizi bekliyoruz” diye konuştu.

Milas Muhtarlar Derneği Başkanı Dursun Gün ise, kurumların dolaylı yollardan çevresinde bulunduğu yerleşim yerlerine katkılarının olduğunu belirterek, “Muhtarlarımız iş makinelerine ihtiyaç duyduklarında ilk önce onların kapısını çalıyor. Dediğiniz gibi dolaylı yollardan herkese katkısı oluyor. Onun için bizlerin de yapacağınız çalışmalara desteği olacaktır” dedi.

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.