Santrale “HAYIR” oyu

Ören beldesinde Karacahisar köyünde yapılması planlanan termik santrale tepkiler sürüyor. Ören Belediye Başkanı Kazım Turan'ın öncülüğünde, santrale karşı bir forum düzenlendi. Ayrıca forum sonrası düzenlenen oylamada...

Santrale “HAYIR” oyu

Ören beldesinde Karacahisar köyünde yapılması planlanan termik santrale tepkiler sürüyor. Ören Belediye Başkanı Kazım Turan'ın öncülüğünde, santrale karşı bir forum düzenlendi. Ayrıca forum sonrası düzenlenen oylamada ise santrale Hayır oyu çıktı.

AB çöplük olarak bakıyor

Ören Belediye Başkanı Kazım Turan'ın öncülüğünde, santrale karşı bir forum düzenlendi. Muğla Barosu Başkanı Mustafa İlker Gürkan'ın yönettiği foruma, konuşmacı olarak Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sıtkı Uyar ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Kantarcıoğlu katıldı.

Başkan Turan, yaptığı açıklamada bölgede yaşayanların, kamuoyunda Gökova olarak bilinen Kemerköy Termik Santrali'nin yapılmış olmasını bile hata olarak gördüklerini söyledi. Prof. Dr. Uyar ise ABD başta olmak üzere batı ülkelerinin termik santrallerden vazgeçtiklerine dikkati çekip, "AB, Türkiye'ye çöplük olarak bakıyor. Hollanda, asbestli gemisini Aliağa'ya gönderdi. Çimento fabrikalarını yasaklayan Fransa, Türkiye'de çimento fabrikaları satın aldı. Almanya ve Polonya, termik santrallerini gönderdi" dedi.

Suya teşvik ediyoruz

Baro Başkanı Gürkan ise Türkiye'de bugün termik santrallerin kansere sebep olduğuna dair istatistik bulunmadığını ama üst solunum yollarına ve doğaya zarar verdiğinin bilindiğini söyledi. Çevre mücadelesi içinde bulunmanın suç sayıldığını savunan Gürkan, "Çevre mücadelesinde çok büyük uluslararası güçlerle karşı karşıyayız. O güç, iktidarı ele geçiriyor. O yüzden çevre mücadelesini de suç haline getirdiler. Biz bu suçu işleyeceğiz. Sizleri teşvik ediyorum. Çevre için bu suçu işleyeceğiz. Bu mücadelede hukuksal meşruiyeti olmayan olaylarla karşılaşıyorsunuz. İşlemin hukuki aykırılığını ortaya koyuyorsunuz. Nitekim daha önce baro olarak açtığımız ve kazandığımız davalar oldu ama en üst mahkeme, 'İşlem hukuka aykırı ama baro bu davayı açamaz' diyebildi. Yani hukuki meşruiyet, halk meşruiyetince desteklendi" diye konuştu.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.