Santral hakkında inceleme istedi

Yatağan Ziraat Odası Başkanlığı, Yatağan Termik Santrali’nin geçtiğimiz hafta oluşturduğu öne sürülen kirlilik nedeniyle İlçe Kaymakamlığı’na yazılı olarak müracaatta bulunarak inceleme yapılmasını istedi. Yatağan...

Santral hakkında inceleme istedi

Yatağan Ziraat Odası Başkanlığı, Yatağan Termik Santrali’nin geçtiğimiz hafta oluşturduğu öne sürülen kirlilik nedeniyle İlçe Kaymakamlığı’na yazılı olarak müracaatta bulunarak inceleme yapılmasını istedi. 

Yatağan Termik Santralinin elektro filtrelerinin revizyona girmesi sonrası ünitelerin fuel oil ile devreye alınması neticesinde yaşanan kirlilik ilçe halkı tarafından tekiyle karşılanırken çevre belde ve köylerde yaşayan üreticilerde çiçek açma döneminde olan sebze ve meyvelerinin tarlada ve ağaçlarda zarar gördüğünü ileri sürerek Ziraat Odasını şikayet yağmuruna tuttular. Yatağan’da santralden en fazla zarar gören kesimin çiftçiler olduğunun altını çizen Oda Başkanı Şenyüz Buğday, “Santral yeraltı su kaynaklarından tutun da arazilerde yetiştirdiğimiz sebze ve meyvelerin çiçek açma dönemine kadar her alanımızda bizlere zarar vermektedir. Bu zarar nedeniyle sağlımız ve çiftçilerimizin aile bütçeleri yani ekonomileri de darbe almaktadır. İnsanlarımızı geçici bahanelerle avutmaktan vazgeçsinler artık, santral çiftçinin kabusu haline geldi” diyerek tepkisini dile getirdi.

Öte yandan Ziraat Odası Başkanı Şenyüz Buğday imzası ile 20 Haziran 2013 tarih ve 258 sayısı ile Yatağan Kaymakamlığı’na verilen dilekçede, “Her ne kadar yazılı olmasa da sözlü olarak son on gündür termik santralden çıkan duman ve külden meyve ve sebzelerin zarar gördüğü yönünde odamıza yoğun şikâyetler gelmektedir. Tarafınızdan gerekli incelemenin yapılıp gereğinin yapılmasını saygıyla arz ederim” denildi.

Bu haber toplam 57 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.