“Sanıklar Halisdemir’in adını kullanmasınlar”

Muğla’da 7. gündür devam eden 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanına yönelik suikast girişimiyle ilgili duruşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve aynı zamanda Şehit Ömer Halisdemir’in avukatı Hüseyin Aydın, mahkemeden sanıkların...

“Sanıklar Halisdemir’in adını kullanmasınlar”

Muğla’da 7. gündür devam eden 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanına yönelik suikast girişimiyle ilgili duruşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve aynı zamanda Şehit Ömer Halisdemir’in avukatı Hüseyin Aydın, mahkemeden sanıkların Ömer Halisdemir’in adını kullanmamalarını isteyerek “Şehit Halisdemir’in manevi şahsına zarar veriyorsunuz” dedi. Bu sırada ifade veren Özel Kuvvetlerde görevli Yüzbaşı Mehmet Öztürk, “Ömer Halisdemir benim de silah arkadaşımdır” diye cevap verdi.

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dönüştürülen Muğla Sanayi ve Ticaret Odası Salonu’nda gerçekleştirilen duruşmalarda ifade veren sanıkların büyük çoğunluğunun 15 Temmuz darbe girişiminde darbeyi gerçekleştirmek isteyen generali öldürdükten şehit düşen ve halkın gönlünde taht kuran Ömer Halisdemir’i referans göstermesi üzerine Avukat mahkeme heyetinden talepte bulundu.

Duruşmanın 7. gününde ifade veren 3. sanık Yüzbaşı Mehmet Öztürk, “Daha önce ifade verenler gibi şehit Ömer Halisdemir ile ilgili aynı ifadeleri söylüyorum” deyince söz alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Ömer Halisdemir’in de avukatı olan Hüseyin Aydın “Ben aynı zamanda Şehit Ömer Halisdemir’in ailesinin de avukatıyım. Sanıkların sürekli Şehit Ömer Halisdemir’i referans olarak göstermesi şehidin manevi şahsına zarar vermektedir. Şehidin Ailesi’nin sanıkların şehit Ömer Halisdemir’in adını kullanmamaları yönünde ricası var. Lütfen Ömer Halisdemir’in adını kullanmasınlar. Manevi şahsına zarar veriyorlar” diyerek mahkeme başkanından sanıkların Ömer Halisdemir’in adını kullandırılmamasını talep etti.

“Benim de silah arkadaşım”

Avukatın bu talebi üzerine ifade vermekte olan Yüzbaşı Mehmet Öztürk, “Ömer Halisdemir benim de silah arkadaşım” diye cevap verdi.

Mehmet Öztürk savunmaya yönelik ifadesinde kendisine emir veren binbaşı Şükrü Seymen için ‘Şükür Binbaşı özel kuvvetlerdeki kahramandır. Beni böyle bir kahraman göreve çağırdığı için hiç tereddüt etmedim. Güvenilir ve kahraman bir komutandır. Bizim görevimizde emre itaatsizliğin ölüme kadar uzanan cezası vardır. Biz bordo bereyi takmadan önce emeklilik dahil her şart ve ortamda göreve çağrılınca gelmeye yönelik yemin ettik” diye konuştu.

Mehmet öztürk ayrıca, mahkmeden talep ettiği delil ve iddianame dosyasının içinde USB de bulunduğunu ancak cezaevinde bunu çalıştıracak imkan olmadığını belirterek “USB’deki kayıtların yazıcıdan çıkarılması için 881 lira para talep ediliyor. Benim hiçbir gelirim olmadığı için 881 TL’yi bulamıyorum. Bu nedenle delil ve iddianamelerin bazı kısımlarını göremedim” diyerek yardım istedi

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.