SANAYİ ESNAFI MASKEYLE SOKAĞA ÇIKIYOR

Menteşe’de yanlış yapıldığı ileri sürülen altyapı bağlantıları nedeniyle sanayi sitesinde logar kapağından foseptik taştı. Etrafa yayılan koku yüzünden esnaf maske ile sokağa çıkıyor, kapı penceresini açamıyor.Menteşe...

SANAYİ ESNAFI MASKEYLE SOKAĞA ÇIKIYOR

Menteşe’de yanlış yapıldığı ileri sürülen altyapı bağlantıları nedeniyle sanayi sitesinde logar kapağından foseptik taştı. Etrafa yayılan koku yüzünden esnaf maske ile sokağa çıkıyor, kapı penceresini açamıyor.

Menteşe Sanayi Sitesi 128. sokakta Telekom’a ait olduğu belirtilen logar kapağından fosseptik taştı. Taşmanın yanlış altyapı bağlantısı sebebiyle meydana geldiğini ve 3 aydır devam ettiğini öne süren sanayi esnafı, 4 kuruma durumu bildirmelerine rağmen sonuç alamadıklarını belirtti.

Sanayideki 128. sokakta 22 yıldır marangozluk yapan Ferhat Kara, ancak maske ile sokağa çıkabildiklerini söyledi.

Koku sebebiyle dükkanlarının kapı ve pencerelerini açamadıklarını ifade eden Kara, “Dükkanlarımızın kapıları kapalı olunca gelen müşteri kapalı olduğumuzu düşünüp içeri girmiyor. Hem maddi olarak zarardayız hem de sağlığımız tehdit altında. Ayrıca dışarı çıkmak için de maske takmak zorunda kalıyoruz. Sokakta biriken foseptikte sokak hayvanları dolaşıyor. Hatta su içiyorlar. Bu da olası bir salgın hastalığa davetiye çıkarıyor. Biran önce önlem alınmasını istiyoruz” dedi.

Ferhat Kara, özellikle yağmurlu havalarda taşmaların daha yoğun olduğuna işaret ederek, “Fosseptik kanalizasyon logar kapağından değil, içerisinden kabloların geçtiği Telekom’a ait logardan taşıyor. Esnaf olarak Menteşe Belediyesi, Telekom İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne durumu bildirdik. Ancak hiçbir çalışma yapılmadı. Sadece belediye ekipleri arada bir gelip logardan foseptik çekiyorlar. Bu çözüm değil. Bağlantı hatası bulunup, gerekli çalışma yapılmalı” diye konuştu.

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.