Sanat Sokağa taştı

9. Uluslararası  Marmaris Kadın ve Sanat Festivali etkinlikleri başladı. Etkinlikler salonlardan sokaklara kadar taşıyor.9.Uluslararası Marmaris Kadın ve Sanat Festivali Marmaris etkinlikleri, Kalimerhaba Derneği - MKM Sanat Galerisinde...

Sanat Sokağa taştı

9. Uluslararası  Marmaris Kadın ve Sanat Festivali etkinlikleri başladı. Etkinlikler salonlardan sokaklara kadar taşıyor.

9.Uluslararası Marmaris Kadın ve Sanat Festivali Marmaris etkinlikleri, Kalimerhaba Derneği - MKM Sanat Galerisinde “Marmarİst” Karma Güzel Sanatlar Sergisi açılışında buluşan, konuk sanatçıların ve kalabalık bir sanatsever grubunun katılımı ile başladı.

Festivalin Etkinlikler Koordinatörü Umur Özlüer,  “İstanbul programında,  07 -16 Mart Tarihleri arasında Kadıköy Vapur İskelesi üzerinde  1000 m2 lik bir alana sahip Şirket-i Hayriye Sanat Galerisinde açılan “Marmarİst” Karma güzel Sanatlar Sergisi ile on binlerce ziyaretçiyi ağırlayan organizasyonumuz  Marmaris’i kültür ve Sanat etkinlikleri sunarak başarı ile tanıtmıştır.

Bu gün burada Marmaris etkinliklerimiz başlatmanın heyecanı içindeyiz.

Her yıl sergimizi gerçekleştirdiğimiz halka açık olan mekanların tadilata girmesi ve Marmaris Belediyesi’nden 6 Ay önce 9. Uluslararası Marmaris Kadın ve Sanat Festivali Karma Güzel Sanatlar Sergimiz için, Marmaris Belediyesi Sanat Evi Galerilerinde, Mart Ayı içerisinde müsait oldukları bir hafta için, yer talep etmemize verilen olumsuz yanıt ve başka bir yer alternatifi de sunulmaması üzerine, bu gün için 50 sanatçının katılımı ile sunulan eserler  MKM Güzel sanatlar Galerimize sığmayıp, sokağa taşmıştır.

Umarım  kenti yönetenler, gelecek yıllarda Marmaris sanat ufuklarını açan Uluslararası Marmaris Kadın ve Sanat Festivali sergilerimize ev sahipliği yapabilecek mekanları oluşturur, sanat sokağa sadece halkla buluşmak için iner.

Bu gün 21 Mart Dünya Şiir Günü ile başlayan etkinliklerimize kitaplarını imzalamak üzere gelen Yazar arkadaşlarım Atila Er, Bilsen Başaran, Halim Yazıcı, Rifat Kalakoğlu, Raşit Öztürk, Ümit Yaşar Işıkhan, Yıldız İlhan, Şiirin Avukatı Aydın Toraman,  Müzisyen Cengiz onur ve Şiir Cd sini imzalayacak olan Adem Ülker sizlere çok güzel bir Şiir Dinletisi sunacaklardır.

24 Mart günü  Yerel Yönetimler ve Sanat Paneli  25 Mart günü Fark Yaratan Farklı Kadınlar Söyleşisi, 29 Mart günü Gaziantep Sanat ve Spor Lisesi Genç Kızları Türk Musikisi Topluluğu Marmaris Esnaf Odası Kemal Elgin Konferans Salonunda etkinliklerini gerçekleştireceklerdir.

Geleneksel 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü organizasyonumuz, Aşk Oyunları’nın sahneleneceği ve ayni zamanda İçmeler Beldesi için de bir Veda Gecesi olma özelliği ile halka sunulacaktır.

28 Mart 9. Uluslararası Marmaris Kadın ve Sanat Festivali Geleneksel Gala Gecesi Kalimerhaba Derneği  - MKM Salonlarında  Canlı Müzik – Kabare Şov ve Sanat Sofrası etkinliğimizle gerçekleşecektir.  Ayrıca bu özel gecede Festivale emeği geçenlere, katkı koyanlara teşekkür belgeleri ve ödüllerimiz sunulacaktır” dedi.

Kalimerhaba Derneği Başkanı Selma Sonat  “bu yıl dokuzuncusunu İstanbul ve Marmaris’de  gerçekleştirdiğimiz  Uluslararası Marmaris Kadın ve Sanat Festivali için gelecek yıl Uluslararası Aktivist Sanatçılar işbirliği ile İzmir de,  etkinliklerimiz içinde yer alacaktır. Sanatın engel tanımadığını bir kez daha gösteren bu organizasyona destek olan herkese ve sanatı programına alarak Marmaris’te geliştirmek üzere çalışmalar yapan tüm Belediye Başkan adaylarına, açılışımıza katılan tüm sanatseverlere ve bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan sanatçı dostlarımıza teşekkür ederim” diye konuştu.

9. Uluslararası Marmaris Kadın ve Sanat Festivali Marmarİst Karma Güzel Sanatlar Sergisi 28 Mart 2014 tarihine Kadar Kalimerhaba Derneği – MKM Güzel Sanatlar Galerisinde açık kalacak ve  Saat 11.00 – 19.00 arası ziyaret edilebilecek. Etkinliklerin tamamının halka açık ve ücretsiz olduğu bildirildi.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.