Sanat Güneşi Bodrum’da anıldı

24 Eylül 1996 yılında TRT program çekimi sırasında fenalaşarak İzmir'de vefat 'Sanat Güneşi' unvanlı sanatçı Zeki Müren, 16. ölüm yıl dönümünde Muğla’nın Bodrum ilçesindeki evinde anıldı.Sanat Güneşi Zeki Müren’i...

Sanat Güneşi Bodrum’da anıldı

24 Eylül 1996 yılında TRT program çekimi sırasında fenalaşarak İzmir'de vefat 'Sanat Güneşi' unvanlı sanatçı Zeki Müren, 16. ölüm yıl dönümünde Muğla’nın Bodrum ilçesindeki evinde anıldı.Sanat Güneşi Zeki Müren’i anma etkinlikleri Bodrum Kaymakamlığı himayesinde Türk Eğitim Vakfı Ve TSK Mehmetçik vakfının ve Bodrum Belediyesinin katkılarıyla düzenleniyor. Zeki Müren 16’ıncı ölüm yıldönümünde, Bodrum’da Zeki Müren Caddesinde yaşadığı ve daha sonra müze olan Zeki Müren Sanat Müzesi’nde mevlit okundu. Sanat Güneşi anısına okunan mevlit; Bodrum Müftüsü Emin Arık, din görevlileri Ahmet Bilir, Kamil Gürkan, Uğur Güngör ve Fatih Şimşek tarafından okundu. Zeki Müren’in anısına okunan mevlit için Bodrum’dan gelen katılımcıların yanı sıra çeşitli illerden gelen hayranları da katıldı. Türk Eğitim Vakfı Genel Müdür yardımcısı Güsel Bilal, Mehmetçik Vakfı İzmir Temsilcisi Emekli Tuğamiral, Ufuk Aslan da Zeki Müren anısına düzenlenen etkinliklere katılarak vatandaşlara Zeki Müren’nin bağışları konusunda bilgi verdi.

Öte yandan akşam Bodrum Kalesi’nde Zeki Müren anısına düzenlenen anma konserinde, Zeki Müren’in unutulmaz şarkılarını değerli Türk Sanat Müziği Sanatçıları Nalan Altınörs ve Yıldırım Bekçi seslendirdi.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.