Şampiyonlara davul zurnalı karşılama

Yatağan Bozüyük Mahallesi Ayser Kazım Eren Ortaokulu Çim Hokeyi Takımı Türkiye Şampiyonu oldu. Şampiyonlar Belediye Başkanı Hasan Haşmet şık ve Mahalle sakinleri tarafından davul zurna eşliğinde coşkuyla karşılandı.yatağan...

Şampiyonlara davul zurnalı karşılama

Yatağan Bozüyük Mahallesi Ayser Kazım Eren Ortaokulu Çim Hokeyi Takımı Türkiye Şampiyonu oldu. Şampiyonlar Belediye Başkanı Hasan Haşmet şık ve Mahalle sakinleri tarafından davul zurna eşliğinde coşkuyla karşılandı.

yatağan ilçesine bağlı Bozüyük Mahallesindeki Ayser Kazim Eren Ortaokulu öğrencileri Büyük bir başarıya imza atarak güçlü rakiplerini dize getirdikten sonra Çim Hokeyi Yıldızlarda Türkiye şampiyonu oldu.

Zonguldak’ta düzenlenen Okul Sporları Yıldız Erkekler Çim Hokeyi turnuvasında büyük bir başarıya imza atan öğrenciler, final maçında Kahramanmaraş Kanuni Ortaokulunu penaltı atışları sonunda yenerek adını Türkiye şampiyonluğuna yazdırdı. Maddi imkânsızlıklar nedeniyle geçen yıl turnuvadan çekilmek zorunda kalan Ayser-Kazim Eren Ortaokulu öğrencileri, bu yıl velilerin ve Yatağan Belediyesi’nin katkıları ile katıldıkları turnuvayı şampiyonluk kupası ile taçlandırdı.

15 günde 2 şampiyonluk

Final maçlarına kadar kalesinde sadece iki gol gören Ayser-Kazim Eren ortaokulu öğrencileri, final maçında normal süre 1-1 bittikten sonra penaltı atışlarında rakiplerini yenerek Muğla’ya Çim Hokeyinde ikinci mutluluğu yaşattılar. Geçtiğimiz haftalar içinde Muğla Ticaret Meslek Lisesi Türkiye finalinde yine Muğla takımı Muğla Kız Meslek Lisesi ile final oynamış ve Ticaret Meslek Lisesi Türkiye şampiyonu, Kız Meslek Lisesi de Türkiye ikincisi olmuştu. 15 gün içinde yıldız erkekler ve genç kızlar kategorisinde iki Türkiye şampiyonu ve bir Türkiye ikincisi çıkaran Muğla, Milli takım düzeyinde de çekirdek kordonun sahibi olmaya aday gösterildi.

Mahallede büyük coşku

Türkiye şampiyonu olan Yatağan Bozüyük Ayser-Kazim Eren Ortaokulu yıldız erkekler takımı Muğla’ya gelişlerinde davul-zurna ile karşılandı. Mahalle girişinde Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, Belediye Meclis Üyesi Yaşar Gencel ve çocukların aileleri sevinç yumağı oluşturdu. Yaklaşık 10 kilometre araç konvoyu ile mahalleye giren şampiyonlar mahalle meydanında sevinç gösterisi ile karşılandı. Muğla Zeybeği oynayan şampiyonların sevinç ve mutluluklarına Yatağan Belediye Başkanı Haşmet ışık ve aileler de eşlik etti.

“Milyonluk takımları yendik”

Ayser-Kazim Eren Orta Okulu Müdürü Mehmet Gereme, “Bu duyguları anlatmak için kelimeler yetmez. Ben ömrümde ilk defa bir şampiyonluk yaşıyorum. Belki de bir daha bu şans gelmeyecek. Bu gençler imkânsızı başardı ve Türkiye şampiyonluğunu mahallemize getirdiler. Milyonluk takımları ve milyonluk şehirleri devire devire, eze eze yenerek şampiyon oldular. Kalecimiz turnuva boyunca sadece iki gol yedi. Takım kaptanımız final maçı öncesi doğum günü idi. Ertesi gün çıktı sahaya ve Türkiye şampiyonluğunu getiren golün sahibi oldu” dedi.

Milli Takımın çekirdek kadrosu

Milli Takım antrenörü Serkan Şen ise 3-4 yıldır tüm okullarda taramalar gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu çocuklarımız Türkiye şampiyonu oldu. Önümüzdeki günlerde kulüpler arası Türkiye şampiyonasına gideceğiz. Bu çocuklarımızın hepsi de Milli takım oyuncu adayı. Önümüzdeki süreçte 5 veya 6 oyuncumuzu Milli takıma kazandıracağımıza inanıyorum. Bir hafta önce Liseler arası kızlarda Muğla Ticaret Meslek Lisesi kızları Türkiye şampiyonu oldu. Şimdi de Yıldız erkeklerde Bozüyük Ayser-Kazim Eren Ortaokulu erkekleri Türkiye şampiyonu oldu. İnşallah bu başarıların devamı gelecek” diye konuştu.

Beton sahalardan Türkiye şampiyonluğuna

Ayser-Kazim eren Ortaokulu Yıldız Erkekler Çim Hokeyi takım kaptanı Ceyhun Parlak, “İki yıldır bu sporu yapıyorum. 7-8 aydan bu yana bu şampiyona için çalışmalarımızı sürdürdük. Beton sahadan bu seviyeye geldik. Bize GELİ ve Yatağan Belediyesi haricinde kimse yardımcı olmadı. İzmir’de Büyükşehir Belediyesi’nin kapısında bir saat bekledik. Muğla Büyükşehir Belediyesinden de araç istedik. Oradan da araç alamadık. Buna rağmen biz Türkiye şampiyonu olduk. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Bu haber toplam 101 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.