Şampiyonlar Vali ve Başkanı ziyaret etti

Minikler Okçuluk Türkiye Şampiyonası’nda hedefleri 12’den vuran Yatağanlı minik okçular Vali Mustafa Hakan Güvençer ve Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret ederek başarılarını paylaştılar.Çanakkale Gelibolu’da...

Şampiyonlar Vali ve Başkanı ziyaret etti

Minikler Okçuluk Türkiye Şampiyonası’nda hedefleri 12’den vuran Yatağanlı minik okçular Vali Mustafa Hakan Güvençer ve Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret ederek başarılarını paylaştılar.

Çanakkale Gelibolu’da düzenlenen Minikler Türkiye Okçuluk Şampiyonası’nda Muğla’yı temsil eden Muğlaspor kulübünün minik okçuları 2 altın, bir bronz ve bir gümüş madalya elde etmişlerdi. Şampiyon okçular Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Belediye Başkanı Oszman Gürün’ü ziyaret ettiler. Ziyarette Kulüp Başkanı Eminer İçten ve takım antrenörü Dr. Ejder Sözen ile başarılı okçular katıldı.

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer minik okçuları kapıda karşılarken, okçulara başarılarından dolayı kutladı ve elleri ile çikolata ikram etti. Vali Güvençüer, “Spor kulüpleri genellikle futbol ile ön plana çıkmayı benimsiyor. Muğlaspor Kulübünü bu açıdan kutluyorum. Spor demek sadece futbol demek değildir. İyi bir sporcu olmanın yanında iyi bir insan olmak da önemli. Muğlaspor Kulüp Başkanımızın nezdinde emeği geçen başta hocamızı ve çocuklarımızın ailelerini böylesine değerli insanlar yetiştirdikleri için teşekkür ederim” derken, minik okçulara hediyeler verdi.

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü de ziyaret eden minik okçular, Başkan Gürün’e başarının sırlarını anlattılar. Minik okçuları başarılarından dolayı tebrik eden Başkan Gürün, “Muğlaspor kulübünün içinde bulunduğu her türlü sıkıntıya rağmen bu başarı çok önemli. Biz belediye olarak Muğlaspor kulübüne elimizden geldiğince destek vermeye çalışıyoruz. Uluslararası yarışlara Türkiye’nin ithal ve çakma sporcular ile katılmasını ben içime sindiremiyorum. Eğer yatılı spor okullarında küçük yaşlarda bu gibi spora yatkın çocuklarımız eğitilir ise, 20’li yaşlarda başarı zaten kendiliğinden gelecektir. Bu değerlerimize iyi bakmak zorundayız. Türkiye olarak genç bir nesle sahibiz ve sporcu açısından zengin bir madene sahibiz. Bu zengin madeni değerlendirmek ve işlemek bizlerin elinde. Spora yön verenlerin artık bu zengin sporcu madeninin keşfetmelerini istiyoruz. Bencik gibi bir beldede meslektaşım tarafından eğitilen ve Türkiye’de şampiyonluk ve dereceler elde eden bu çocuklarımızın başarısını kutluyorum ve gelecekte onları Türk milletini temsil edecek yerlerde görmek istiyorum” dedi. Başkan Gürün minik okçulara küçük paketler halinde hazırlanan hediyeler verdi.

Çanakkale Gelibolu’da yapılan minikler Türkiye şampiyonasına Muğlaspor okçuluk takımı 9 sporcu ile katıldı. Takım 2’si altın olmak üzere 1 gümüş, 1 bronz 4 madalyayla Muğla’ya dönerken takım sporcularından Emircan Haney altın, Tuğba Çaylı altın, Sena Kömür Gümüş ve Ayşenur Orman ise Bronz madalya kazandı.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.