Saldırının yapıldığı odalar müze olacak

15 Temmuz akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele yapılan suikast saldırısı sonrası korumaların ve Cumhurbaşkanının kaldığı odalar kullanılamaz hale geldi. Otel yönetimi, saldırının gerçekleştiği...

Saldırının yapıldığı odalar müze olacak

15 Temmuz akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele yapılan suikast saldırısı sonrası korumaların ve Cumhurbaşkanının kaldığı odalar kullanılamaz hale geldi. Otel yönetimi, saldırının gerçekleştiği yerleri muhafaza ederek Demokrasi Müzesi haline getirecek.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te konakladığı ve darbeciler tarafından baskın düzenlenen villaya ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde, korumaların kullandığı odadaki çok sayıda kurşun izi dikkat çekiyor.

15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, tatil yaptığı Marmaris’teki otelden ayrılmasının ardından FETÖ/PDY mensubu 35 darbeci asker tarafından otele baskın düzenlenmişti. 2 polisin şehit düştüğü saldırı öncesi bir süre otelde değerlendirme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 dakikayla suikast girişiminden kurtulmuştu.

62. Hükümetin Başbakan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, 7 Ağustos’ta demokrasi mitingine katılmak üzere geldiği Muğla’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast girişiminde bulunulan otel ve Erdoğan’ın kaldığı villada inceleme yapmıştı.

15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayrılmasından kısa bir süre sonra otele baskın düzenleyen darbeciler, Erdoğan'ın kaldığı villayı adeta kurşun yağmuruna tutmuş ve ardından harabeye çevirmiş. Korumaların kullandığı odaya ilişkin görüntülerde, duvarlar ve eşyaların üzerinde çok sayıdaki kurşun izi ve kırık camlar dikkat çekiyor.

Müze olacak

Saldırı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Korumalarının kaldığı bölümlerde çıkan çatışmalar sonrası bu odalar kullanılamaz hale geldi. Saldırı sonrası adeta savaş alanına dönen odalar otel yönetimi tarafından olduğu gibi muhafaza edilerek Demokrasi Müzesine dönüştürüleceği öğrenildi.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.