“Saldırı kanlı eller tarafından yapılmıştır”

BBP Muğla İl Başkanı Murat Yalçınkaya, İstanbul Esenyurt MHP Seçim Bürosuna yapılan ve Basın Emekçisi Cengiz Ayyıldız’ın katledilmesi ile sonuçlanan saldırıyı kınarken, “ Bu saldırı sadece MHP’ye değil Türk demokrasisine,...

“Saldırı kanlı eller tarafından yapılmıştır”

BBP Muğla İl Başkanı Murat Yalçınkaya, İstanbul Esenyurt MHP Seçim Bürosuna yapılan ve Basın Emekçisi Cengiz Ayyıldız’ın katledilmesi ile sonuçlanan saldırıyı kınarken, “ Bu saldırı sadece MHP’ye değil Türk demokrasisine, Türk siyasetine gölge düşürmeye çalışan kanlı eller tarafından yapılmıştır” dedi.

MHP İstanbul Esenyurt Seçim Bürosuna yapılan ve 8 kişinin yaralanması, Basın Emekçisi Cengiz Ayyıldız’ın da katledilmesi ile sonuçlanan saldırıya ülke genelinde ve Muğla’da tepkiler dinmiyor. Büyük Birlik Partisi Muğla İl Başkanı Murat Yalçınkaya, yaptığı bir açıklama ile saldırıyı kınarken, bu saldırının sadece MHP’ye değil Türk Siyaseti ve Türk Demokrasisine kanlı eller tarafından yapıldıdığını söyledi.

Karanlık güç odaklarının tekrar işbaşında olduğuna dikkat çeken Yalçınkaya; “Seçim sürecine girilen bu günlerde ülkeyi karıştırmak, vatandaşları birbirine düşürmek, çeşitli provokasyonlarla siyasi parti tabanlarını çatıştırmak isteyenlerin yeniden iş başında oldukları anlaşılmıştır.

Birkaç gün önce partimizin seçim bürolarına yapılan taşlı, sopalı, molotof kokteylli, kurşunlu silahlı saldırılar ard arda gelmeye başlamış, neyazık ki görmezden gelinen ya da önü açılan ya da hafife alınan bu saldırılar, sonunda bir ülküdaşımızın hayatını kaybetmesine neden olmuştur.

Saldırıda hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız’a Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesinin, yakınlarının, Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkücü camianın başı sağ olsun. Allah geride kalanlara sabır ve metanet versin. Saldırıda yaralanan arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.

“Failleri derhal bulunmalı”

Ülkemizin huzurunu bozmaya yönelik bu saldırı sadece Milliyetçi Hareket Partisine yapılmamıştır. Bu saldırı Türk Siyasetine Türk demokrasisine kanlı elleri ile gölge düşürmeye çalışma, kirli oyunlar ile ülkeyi kaosa sürükleme tuzağıdır. Bu oyuna gelmemek lazım. Siyasi emelleri uğruna ülkeyi kamplaştırmaya çalışanlar şimdi eserlerinin ön sözü ile övünecekler mi, yoksa utanacaklar mı bilmem. Mecliste uçan tekme ve yumruk atanlar, ağzından çıkanı kulağı işitmeyenler bu tür olayların öncelikli müsebbipleridir. Toplumun huzuru, güvenliği ve refahı birinci derecede ülkeyi yönetenlerin sorumluluğundadır. Yine bu seçim sürecinin barış, kardeşlik, huzur içerisinde ve adil bir şekilde yapılmasıda yine ülkeyi yönetenlerin ve onların siyasi ve bürokratik kadrolarının sorumluluğundadır. Saldırının failleri bir an önce tespit edilerek yakalanmalı, yargı önüne çıkarılarak hak ettikleri cezayı almalıdırlar. Bu tür saldırıların tekrarlanmamasının tek yolu, ülkeyi yönetenlerin gerekli tedbirleri almaları ile sağlanır. Biz varsak sizde varsınız biz yoksak sizde yoksunuz anlayışı siyasi bencilliğin ötesinde toplumu değersizleştirme ve aşağılamaktan başka bir şey değildir. Bu toplum sizden öncede vardı sizden sonrada var olacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi ve tüm ülküdaşlarımızın acısını paylaşıyor, yüce Rabbimden hayatını kaybeden kardeşimize baş sağlığı, yaralı arkadaşlarımıza acil şifalar diliyorum.” dedi.

Bu haber toplam 58 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.