Saklıkent’te anlamlı iftar

Seydikemer Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile Seydikemer Belediyesinin Saklıkent Kanyonunda düzenlediği iftar programında ilçede bulunan şehit ve gazi yakınlarının yanı sıra öksüz ve yetim çocuklar ile velileri, il...

Saklıkent’te anlamlı iftar

Seydikemer Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile Seydikemer Belediyesinin Saklıkent Kanyonunda düzenlediği iftar programında ilçede bulunan şehit ve gazi yakınlarının yanı sıra öksüz ve yetim çocuklar ile velileri, il ve ilçe protokolü ve mahalle muhtarları bir arada iftar yaptı.

Haber Merkezi

Seydikemer Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl ilki yapılan öksüz ve yetim çocuklara yönelik düzenlenen iftar sofrası büyük bir ilgi görmüştü. Bu yıl aynı iftar programı, kaymakamlığın da katkıları ile kapsamı genişletildi ve iftar programına şehit ve gazi yakınları da dahil edildi. Saklıkent Kanyonunda düzenlenen iftar programına Muğla Valisi Amir Çiçek ve eşi Hülya Hanım, Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken ve eşi Gülbahar Hanım, Vali Yardımcısı Fatih Ürkmezer, İl Jan. Alay Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu ile ilçe protokol mensupları, Şehit ve Gaziler Derneği temsilcileri, stk kuruluşları, muhtarlar ve davetliler katıldı

Otgöz: Devlet ile vatandaş birarada

Seydikemer’in hemen hemen tüm mahallelerinden belediye tarafından tertip edilen araçlarla iftarın yapılacağı Saklıkent Kanyonuna gelen davetliler, iftardan önce Saklıkent Kanyonun gezme fırsatı buldu. Beraberinde il ve ilçe protokolü ile iftar alanına gelen Vali Amir Çiçek, masaları dolaşarak vatandaşlarla hasbıhal etti. Programda kısa bir selamlama konuşması yapan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, “Sevgi kardeşlik ve dayanışmanın yoğun olduğu bu mübarek Ramazan ayınızı tebrik ederim. Seydikemer Belediyesinin her zaman sizlerin yanında olduğunu, Seydikemer’de kapımızın sonuna kadar açık olduğunu bilmenizi isterim. Devletimiz de her zaman sizlerin yanında. İşte örneği burada; Sayın Valimiz, Alay Komutanımız, Kaymakamımız, daire müdürlerimiz, Muhtarlarımız hepsi burada. Ben kendilerinin hepsine teşekkür ediyorum” dedi

Mete ailesi de konuk oldu

29-30 Nisan tarihlerinde düzenlenen TEOG Sınavlarında 120 soruya tam cevap vererek ilçenin gururu olan Gölbent Ramazan Patat Ortaokulu öğrencisi Kader Mete ve ailesinin de davetli olduğu iftarda konuşan Kaymakam Muammer Köken, ilçedeki eğitim ve öğretime dikkat çekti. Kader Mete ve ailesini tebrik eden Köken, “Bildiğiniz üzere 2013de kurulan İlçemiz tüm alanlarda yavaş yavaş kendini göstermeye başlıyor. 2013,2014, 2015 öğretim yılında, 2013den daha iyi olacağımızı söz vermiştik tüm 60 okulumuzun hepsine gidelim dedik ve gittik. Tek tek yaklaşık 4’e yakın rehberlik eğitimi kursları verdik” dedi.

Muğla Valisi olarak atanmasının ardından ziyaret ettiği ilk ilçenin Seydikemer olduğuna vurgu yaparak konuşmasına başlayan Vali Amir Çiçek ise kurulan iftar sofrası ve katılımcıların atıfta bulunarak Ramazan Ayının birlik ve beraberlik ayı olduğuna değindi. Teog şampiyonu aileyi de tebrik eden Vali Amir Çiçek, “Bu akşam iftarla sizlerle beraber olmaktan gerçekten zevk aldım yemek bana çok tatlı geldi. Tatlı gelmesinin sebebi herhalde aynı yemeği yememiz, aynı yerde oturmamız, aynı alanda aynı oksijeni teneffüs etmemiz… Böylelikle bir araya gelerek mübarek Ramazan ayının bir iftarında beraber olmaktan geldi bu tatlılık. Diliyorum ki bu tatlılık her zaman gelsin. Allahtan bunu diliyorum.

“Bize uzak kimse olmamalı”

Seydikemer İlçemizin elbette ki bizim gönlümüzde ayrı bir yeri var. Az önce arkadaşlarla konuşurken düşündüm, Ben Seydikemer’e hayırlı günlerde uğradım. İlk göreve başladığımda ilk uğradığım yer. Bir Kurban Bayramında Bayramın 2. Günü buraya geldim. Ve buradaki Şehit Ailelerini ve vatandaşları ziyaret ettim. Bakın bugünde burada sizlerle Mübarek bir ayda Ramazan ayında iftarı paylaşıyoruz. Elbette bunun bir hikmeti var diyorum. Başka zaman gelmedim mi? Geldim. Seydikemer’e belki en yakın İlçeye uğradığımdan daha çok geldim uzak olmasına rağmen. Bizim vatandaşımızın uzaklığı olmaz. Bize uzak olan kimse olmamalı. Çünkü uzak olursa biz onu gönlümüze kazandıramayız. O nedenle gönlümüzde oldunuz. Kaymakamın gönlünde oldunuz, Belediye Başkanımızın gönlünde oldunuz ve diğer kamu görevlilerinin gönlünde oldunuz.

Alışveriş çeki ve bayram harçlığı

Şu İftarda şu yemeği yiyenlerin, her kesimden var, muhtarlarımız var, muhtarlarımızı seviyoruz hep yanlarındayız. Yine Şehit yakınlarımız var Gazilerimiz var ve yine burada sizler için hep görev yapan her zaman görevde olan arkadaşlarımız var. Şimdi burada özellikle övünecek bir konu var, Seydikemer ilçemizin elbette ki okumasına önem veren başta ilçe kaymakamı ve ilçe Milli Eğitim müdürlüğümüz ve öğretmen arkadaşlarımız okullarımızda öğrencilerimizin en iyi şekilde yetişmesi konusunda gayret gösterdiler. Biz de yanında olduk” dedi.

Konuşmaların ardından Kader Mete’ye hem vali hem kaymakam ve hem de belediye başkanı tarafından ödül ve hediyeler verilirken Seydikemer Belediyesi tarafından da öğrencilere hediye çeki ve bayram harçlığı dağıtıldı. Mahalle muhtarlarının geniş bir katılım gösterdiği programın ardından vali ve diğer protokol üyeleri Saklıkent Kanyonuna geçti.

Bu haber toplam 179 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.