Saklıkent yoluna köprü

Saklıkent yolundaki trafik akışını son derece rahatlatacak olan ve inşaatı tamlanan Akçay Köprüsü’nün açılışı düzenlenen bir törenle gerçekleşti.Saklıkent’e ulaşımın sağlandığı yol üzerinde var olan Dur Geç...

Saklıkent yoluna köprü

Saklıkent yolundaki trafik akışını son derece rahatlatacak olan ve inşaatı tamlanan Akçay Köprüsü’nün açılışı düzenlenen bir törenle gerçekleşti.

Saklıkent’e ulaşımın sağlandığı yol üzerinde var olan Dur Geç Köprüsünün yanına yenisi yapıldı. Kısa süre önce ihalesi yapılan ve AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa’nın yakın takibiyle kısa sürede bitirilen Akçay Köprüsü’nin açılışı  yapıldı.

Açılışa Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Belediye Başkanları, AK Parti Fethiye ve Seydikemer ilçe Başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, konuşmasında, “25-30 yıl önce yapılan köprüden yanyana iki arabanın geçilebileceği bile düşünülemiyordu. Şimdi biz Türkiye’nin ufkunu açıyoruz. Kısa sürede bu köprüyü yaptık. Ama bununla bitmiyor. Bu yolun genişlemesi lazım. Onun için de vatandaşlarımızın kamulaştırma konusunda yardımcı olması lazım. Aksi taktirde bu köprü işlevini tam olarak yerine getiremez.

Eskiden Dur Geç olan bu köprünün adı bundan sonra Durma Geç Köprüsüdür. Durmak yok yola devam, dedi. Turizm yöresi olan bölgede her yerde yol çalışmaları olduğunu söyleyen Ali Boğa, yakında yayla yolu da tamamlanacak ve yaylalar hareketlenecek. Karabel inşallah tünelle geçilecek.”dedi.

Muğla Valisi Güvençer ise, Köprülerin insan hayatındaki önemine değinerek, hedeflerimiz büyük, durmadan yolumuza devam etmek zorundayız dedi. Açılıştan sonra kurban kesildi, misafirler yürüyerek köprüden geçtiler.

Bu haber toplam 120 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.