SAKLI CENNET GEYİK KANYONU

Muğla'nın "Gizli Doğa Cenneti" olarak nitelendirilen Ula ilçesine bağlı Arıcılar köyü sınırlarında yer alan 20 kilometre uzunluğundakiGeyik Kanyonu, eşsiz görünümdeki şelalesi, bitki örtüsü ve parkuru ile son yıllarda...

SAKLI CENNET GEYİK KANYONU
Muğla

'nın "

Gizli Doğa Cenneti

" olarak nitelendirilen Ula ilçesine bağlı Arıcılar köyü sınırlarında yer alan 20 kilometre uzunluğundaki

Geyik Kanyonu

, eşsiz görünümdeki şelalesi, bitki örtüsü ve parkuru ile son yıllarda doğaseverlerin ve tüm yerli ve yabancı turistlerin ilgisini ve dikkatini çekiyor.

Ula Kaymakamlığınca 2013 yılı Turizm Altyapısı Mali Destek Programı Kapsamında Güney Ege Kalkınma Ajansına sunulan “Doğal cennet geyik kanyonu”  Projesi yapılan değerlendirme sonucu başarılı proje olarak değerlendirilerek 26 Aralık 2013 tarihinde Ajans ile Ula Kaymakamlığı arasında sözleşme imzalandı.

Proje Kapsamında şunlar hayata geçiriliyor:

“Ula Kaymakamlığı ve  Köy Muhtarlığı ile ortaklaşa yapılan çalışma doğrultusunda, Arıcılar köyü gençlerinden 15 kişiye; Projemize İştirakçi olarak katkı verecek olan Ula Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde, müdürlüğün eğitim programı çerçevesinde, 4 hafta  süreli “Pratik İngilizce” ve 1  hafta  süreli “İş ve Sosyal Hayatta İletişim” konulu kurs 11 Mart 2014 tarihinde Arıcılar köyünde köy halkına yönelik eğitim verilmeye başlandı.

Ula Kaymakamlığı ve Köy Muhtarlığı ile ortaklaşa yapılan çalışma doğrultusunda, arıcılık ile uğraşan 15 kişiye 80 saat süreli” Arı Ürünlerinin Çeşitlendirilmesi” konusunda eğitim verilecek.

Bu kurs sayesinde köy halkı ve gençleri; kişisel gelişimlerini arttıracak, yerel ürün çeşitliliği artacak ve proje faaliyetleri ile artan turist sayısına hizmet ederek istihdam oluşacaktır. Faaliyet süresi 2 ay planlanmış ve eğitim faaliyetleri sonucu kursa katılan iştirakçilere eğitimini tamamladıktan sonra belgeleri  törenle kendilerine  takdim edilecek olup  faaliyetler devam edecek.

Ayrıca Ula Kaymakamlığı Proje kapsamında organizasyonunun yapılacağı; Arıcılar Köyü Köy Halkının “Turizmin Getirileri ve Geleceği” konusundaki farkındalığının arttırılması amacıyla, Turizm İl Müdürlüğünün 2 (iki) uzman personeli tarafından, Arıcılar köyünde 1(bir) günlük eğitim faaliyeti kapsamında tanıtıcı filmler, slayt gösterisi ve bilgilendirme yapılması planlanıyor.

Yapılacak farkındalık eğitimi ile Köy Halkına, turizmden gelir elde etme, turizmin geleceği ve Geyik Kanyonuna, gelen turistlere farklı imkanlar sunma noktasında vizyon kazandırılması düşünülüyor.

Ula Kaymakamlığı GEKA Güney Ege Kalkınma Ajansına sunulan “Doğal Cennet Geyik Kanyonu” Mimari ve Peyzaj projelerinin hayata geçirilmesi ve projenin tamamlandığında, Proje, yöre halkı ve ilçemizin alternatif turizm değerlerinden olacağından büyük önem taşıyor.

Bu anlamda proje yerli ve yabancı basın, kurum ve kuruluşlar tarafından ilgi ile izlenmekte olup proje hayata geçirildiği an bölgenin  ekonomik, sosyal, kültürel ve yörenin vizyonu değişeceğinden hayati öneme sahip. Proje  tamamlandıktan sonra 20 kilometrelik kanyonda yer alan parkurlar, yıllardır dağ keçilerinin tek yaşam alanı ve geçiş noktası olarak bilinen Geyik Kanyonu ülkemizin  ve tüm dünyanın tanımış olduğu bir cennetin köşesi konumuna gelecek. İrili ufaklı çok sayıda şelaleye, endemik bitki türleri ve sığla ağaçlarına sahip doğa harikası keşfedilmemiş gizli cennetimiz tüm insanlığa doğallığının korunmasıyla biz insanlığa hizmet edecek. Tüm doğaseverleri ve fotoğraf tutkunlarını kafetaryası , oturma alanları, Çocuk Oyun Parkları, irili ufaklı şelaleleri, mağara içlerinde sarkıt ve dikitleri Arıcılar köyüne has doğal besin kaynaklarını, şifalı bitkilerini bütün dünya ile buluşturulacak olması nedeniyle de ayrı bir önem taşıyor.

Bu proje sayesinde keşfedilmemiş bir doğa harikası tüm insanlığa yeni bir yaşam alanı kazanmış olacak.

Bu haber toplam 127 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.