SAKIN GEÇ KALMA/ERKEN GEL

Yerel seçimler kuşkusuz kritik ve önemli ancak sanırım artık hepimiz, yerel seçimlerin de bir öngörü sağlayabileceğini bilerek genel seçimleri beklemeye başladık.

AKP’nin belki de 2002’nin ardından en kritik seçimi olacak genel seçimler.  Tabi yerel seçimlerin ardından bir de halk oylamasıyla cumhurbaşkanı seçileceğini unutmayalım.

***

Öylesine çok söylenti dolaşıyor ki seçimlere dair:

“Paraleller yol haritalarını çizmiş, bulundukları bölgede AKP’nin en güçlü rakibi her kim ise (BDP dışında) oylarını o partiye vereceklermiş…” diyen var… “Cemaatin oy sandığına etkisi büyük değil, AKP sürpriz yapacak” diyen var… “CHP gümbür gümbür geliyor, şimdiden oy oranı %40’a dayandı” diyen var… Yerel seçimler çok önemli ve fakat nihayetinde kritik iki maç, (cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimler) öncesi bir nevi hazırlık maçı ehemmiyeti taşıyor.

Yolsuzluk, rüşvet,iltimas, ses kayıtları, medyaya yapılan büyük baskıların ayyuka çıkması ile, her durumda “aşağıdan yukarıdan yolun sonu görünüyor” AKP için…

***

Ahmet Rasim, Osmanlı’nın sayılı yazarlarından biridir… Hoşsohbet, nüktedan bir adamdır. Ancak özellikle eşinin ciddi rahatsızlık duyduğu bir yanı vardır, fazla yumuşak yüzlüdür. Öyle ki, kendisini birkaç kadeh içmek için meyhaneye davet eden dostlarını karısının tepki göstereceğini bilmesine rağmen asla kıramaz. Bir gün karısı, evden çıkmakta olan Ahmet Rasim’in arkasından “Sakın geç kalma erken gel” diye seslenir, umutsuzca. Ahmet Rasim, gecikmeyeceğini söyler. Akşam eve dönerken yolda karşısına bir dostu çıkar. Ve beklenen olur. Ahmet Rasim yine arkadaşını kıramamıştır ve eve dönüşü epey gecikecektir. Her ne kadar arkadaşına hayır diyemese de, Ahmet Rasim’in aklında karısının sözleri döner durur… O gün Ahmet Rasim eve erken dönemez yine, ancak ortaya hala dinlenen bir şarkının sözleri çıkar:

“Bu akşam gün batarken gel/ Sakın geç kalma erken gel/ Tahammül kalmadı artık/ Aman geç kalma erken gel”

***

Bugünlerde yazarından öğrencisine, gazetecisinden sanatçısına, bakkalından kahvehanecisine, kiminle konuşsam aklında genel seçimler var… Geçmişte yaptıkları hataların farkına varmış, “hata ettik, kandırıldık” diyen insanlar da, “ben en başından beri söylüyordum zaten” diyenler de hep aynı şarkıyı terennüm ediyor bu aralar… Akıllarında genel seçimler var, genel seçimleri çağıran bir de şarkıları:

“Sakın geç kalma erken gel/ Tahammül kalmadı artık/ Aman geç kalma erken gel”

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.