Sakartepe Tesisleri çürümeye terk edildi

Muğla’da Sakar Geçidi’ndeki Gökova Körfezi manzaralı Sakartepe tesisleri, plansızlık ve ihmal yüzünden çürümeye terkedildiMuğla'nın turistik işletmelerinden Sakartepe tesisleri, planlama hatası ve ihmal yüzünden çürümeye...

Sakartepe Tesisleri çürümeye terk edildi

Muğla’da Sakar Geçidi’ndeki Gökova Körfezi manzaralı Sakartepe tesisleri, plansızlık ve ihmal yüzünden çürümeye terkedildi

Muğla'nın turistik işletmelerinden Sakartepe tesisleri, planlama hatası ve ihmal yüzünden çürümeye terk edildi. Piyasa değeri 10 milyon liradan fazla olan ve 1995'te Net Holding tarafından yap-işlet-devret modeliyle 49 yıllığına kiralanan Sakar Geçidi'ndeki tesis, Orman Genel Müdürlüğü izin verirse tekrar ihaleye çıkarılacak.

Gökova Körfezi'nin tamamının görüldüğü muhteşem manzaralı tesis, terk edilmiş haliyle görenleri üzüyor. Bugüne kadar zaman zaman kapanan ve kurumlar arasında tartışma konusu olan Sakartepe Tesisleri, son olarak Nisan 2013'te İl Özel İdaresi ile Orman Bölge Müdürlüğü'nü birbirine düşürdü. Muğla İl Özel İdaresi, Orman Bölge Müdürlüğü'ne, Yürük Şenliği'nin yapılacağı Yılanlı Mevkii'ndeki ormanlık alanda ruhsatsız düzenleme yaptığı gerekçesiyle 15 bin lira ceza kesti ve alanı mühürledi. Bunun üzerine Orman Bölge Müdürlüğü de, İl Özel İdaresi'nin bünyesinde bulunan Sakartepe Tesislerinin ormanlık alanı ihlal ettiği iddiasıyla 150 bin liralık cezayla karşılık verdi.

Tesis aynı yılın Haziran ayında İl Özel İdaresi'nin kuruluşu olan Muğla El Sanatları Sanayi (MELSA) Öz Hilal Grubu'na kiralandı ve tekrar hizmete açıldı. Tesise 600 bin liralık yatırım yapan Öz Hilal Grubu'nun kira süresi bittiğinde, Büyükşehir Yasası'ndan dolayı İl Özel İdaresi kapandı. MELSA da Büyükşehir Belediyesi bünyesine geçti. Valilik ve Büyükşehir arasındaki mal paylaşımında tesis Orman Bölge Müdürlüğü'ne verildi.

Bölünmüş yol olumsuz etkiledi

Tesisi son işleten grubun ortaklarından Fahrettin Keloğlu, "Kira süremiz devam ederken bölgeye bölünmüş yol yapılınca zarar ettik. İnsanlar Muğla yönünden tesis için 6 kilometre mesafedeki Akyaka Kavşağı'ndan dönmek zorunda kalıyordu. Diğer yönden gelenler ise 5 kilometre gidip geri dönüyordu. Bölünmüş yoldan tesise giriş çıkış verilmezse para kazanması çok zor. Bu yapılırsa ve ihaleye çıkarsa biz tekrar ihaleye gireriz" diye konuştu. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise, "İhale dosyası hazır. Orman Genel Müdürlüğü onay verirse ihaleye çıkılacak" açıklaması yaptı.

Bu haber toplam 422 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.