Şairler ve Yazarlar Rekor için toplandı

Muğla Temsilciliğini Eğitimci-Şair Özgül Tezbaşarn’ın yaptığı, Merkezi Antalya olan Avrasya Sanat-Kültür ve Edebiyat Derneği tarafından (ASKED), 'Uluslararası Avrasya Şairleri ve Sanatçıları Etkinliği' gerçekleştirildi....

Şairler ve Yazarlar Rekor için toplandı

Muğla Temsilciliğini Eğitimci-Şair Özgül Tezbaşarn’ın yaptığı, Merkezi Antalya olan Avrasya Sanat-Kültür ve Edebiyat Derneği tarafından (ASKED), 'Uluslararası Avrasya Şairleri ve Sanatçıları Etkinliği' gerçekleştirildi. Rusya, Azerbaycan, Doğu Türkistan, Bulgaristan, Almanya, Fransa, Irak ve Bulgaristan'dan gelen 200 şair, yazar, söz yazarı, bestekar, güftekar ve plastik sanatlar sanatçıları bir araya geldi. Etkinlikte, şairler şiirin doğuşunu, önemini, dününü ve bugünü tartışıp, şiir kitaplarının tanıtımını yaptı. ASKED ile Sahil Kitap Yayınları'nın ortaklaşa hazırladığı, 21 edebiyat derneğinin de destek verdiği dünyanın en büyük geniş kapsamlı 'Şairler Antolojisi' de paylaşıldı. Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmesi beklenen antolojide 20 ülkeden 500 şairin tanıtımı yapıldı, şairlerin bazı eserlerinden örneklere yer verildi.

TRT sanatçısı Nursaç Doğanışık'ın da destek verdiği 'Uluslararası Avrasya Şairleri ve Sanatçıları Etkinliği'nde sanatçı, repertuarındaki neşeli türkülerden bir demet sundu. Şef Arzu Singer Dede'nin çalıştırdığı ASKED Türk Sanat Müziği Korosu ve koro solistleri ise duygulu, neşeli şarkıları seslendirip, katılımcılara mutlu bir akşam yaşattı. ASKED Başkanı Savaş Ünal, "Kuruluş amacımız, 'Türk Dil Birliği'ni oluşturmak" diyerek, birçok ülkeden sanatçıların Antalya'da buluşturulduğu uluslararası etkinliğe belediyelerin destek vermemesini üzüntüyle karşıladıklarını ifade etti. Resim sergisi açılışı, kitap imza günü, söyleşi, panel ve müzik dinletileri gibi etkinliklerin yer aldığı proje, yıl içinde K.K.T.C, Azerbaycan, Eskişehir, Iğdır, İstanbul ve Ankara'da devam edecek.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.