Sahtecilik Suçu İDDİASI

AK Parti Datça İlçe Kongresi 19 Eylül Cumartesi Günü yapılacak. Datça Kongresi’ nin İlçe Başkanı Adayları’ ndan biri de Eski İlçe Başkan Yardımcısı Yavuz Erkan Özhan olacak. Başkan Adayı Erkan Özhan, Datça Kongresi'...

Sahtecilik Suçu İDDİASI

AK Parti Datça İlçe Kongresi 19 Eylül Cumartesi Günü yapılacak. Datça Kongresi’ nin İlçe Başkanı Adayları’ ndan biri de Eski İlçe Başkan Yardımcısı Yavuz Erkan Özhan olacak. Başkan Adayı Erkan Özhan, Datça Kongresi' nde aday olacak diğer bir isim olan ve atamayla başkanlığa getirilen Datça İlçe Başkanı Fatih Keleş ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu.

Aday Özkan, diğer Aday Fatih Keleş’ in yargılandığı ‘Resmi Belgede Sahtecilik Suçu’ için onanmış 1 yıl, 8 ay hapis cezası bulunduğunu ve ‘Hükmün açıklanmasının geri bırakılması’ nın, mahkûm edildiği gerçeğini ortadan kaldırmayacağını, bunun da bir siyasi partiye üye olamayacağının en büyük göstergesi olduğunu söyledi. (Tülay SÜKÜN)

Erkan Özhan, Datça İlçe Başkanlığı’ na atanan Fatih Keleş ile ilgili olarak, 27 Mart’ ta, AK Parti Muğla İl Başkanlığı’na bir dilekçe yazdığını, pandemi önlemleri nedeniyle İl Başkanlığı’ nın kapalı olmasından dolayı dilekçesini, WhatsApp üzerinden AK Parti İl Başkanı’na, iki milletvekiline ve Muğla Koordinatörü’ ne gönderdiğini açıkladı.

Cezası Yok

Hiçbir yetkilinin kendisine cevap vermediğini, kendisiyle konuşulmadığını, randevu istemesine rağmen görüşülmeye de yanaşılmadığını belirten Başkan Adayı Özhan, sağdan - soldan aldığı duyumlardan, ataması yapılan İlçe Başkanı Fatih Keleş’ in sabıka kaydının bulunmaması nedeniyle cezasının da bir değer oluşturmadığını öğrendiğini anlattı.

Datça’da AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Cennet zamanında ilçe başkan yardımcısı olarak görev yaptığını, benzer suçları bulunan Haluk Laçin’ e karşı da onay imzası vermediğini ve yönetimden istifa ettiğini söyleyen Yavuz Erkan Özhan, Laçin’in hala babasının 170 dönüm olarak kaybettiği davanın peşinden koşturduğunu dile getirdi.

Hırsızlık yapıldı

Datça’ ya 30 yıl önce yerleşip, Datça Beton’ un sahibi olduğunu belirten Özhan, AK Parti’ nin Datça İlçe Kurucuları’ ndan biri olduğuna dikkat çekti. İlçe Başkan Adayı Özhan, “Koltuk sevdam yok! Adaylık niyetim de yoktu ama arkadaşlarımın da önerisi ile tüyü bitmemiş çocukların hakkı yenmesin, bu tür yanlış kişilerden dolayı meydan boş kalmasın diye, partiden kopan sokaktaki insanlarımızı düşünerek bu adaylığı kabul ettim. Datça’ da AK Parti Üyesi 1500 kişi olmasına rağmen Muğla İl Başkanlığımız, Datça İlçe Başkanı atamasıyla ilgili olarak yapılan eleştirilere, Twitt atıp, Datça’da başka bir aday bulunamadığı için Fatih Keleş’i aday gösterdiklerini açıklamıştı. Sonra da attığı bu Twittini silmişti. Üç – beş arkadaşım da bu olaya şahittir.” diye konuştu.

“Genelde kim ilçe başkanı olduysa hırsızlık yaptı!” diyen ve kendisi de AK Parti Datça İlçe Delegesi olan Başkan Adayı Erkan Özhan, “Datça İlçe Yönetimi’ nin, çeşitli nedenlerle 24 üyenin, delege adaylığının kabul edilmediği yönünde karar aldığını duydum. Sağduyulu kişiler bizim yanımızda! Evrakta sahtecilik suçu işleyen Fatih Keleş gibi babası, AK Parti Kurucu Üye ve Eski İlçe Başkanı Cerciş Keleş’ in de evrakta sahtecilik suçları var. 10,500-TL yi, başına bir rakamı ekleyip, 110,500-TL yapmış. Datça Asliye Hukuk’ ta dava açan kişi hem davayı kazanıp, 100 bin lirayı ödemedi, hem de icra davasını kazandı. Ama nasılsa para davalarını kaybetmesine rağmen kendisi ceza almadan kurtulabildi. İmkânsız bir davadan beraat etti. Giden kaymakam da dâhil, bunu Datça’ da herkes biliyor. Bir – iki kişi değil, sahte evrakla para topladıkları bir sürü kişi var!” dedi.

Datça’ yı Satmak

AK Parti Muğla Koordinatörü, İl Başkanı ve milletvekillerine gönderdiği belgelerle ilgili olarak Yavuz Erkan Özhan:

“Datça İlçe Başkanlığı’ na atanmış Fatih Keleş ile ilgili olarak, 2013/28 Karar Numarasını içeren ‘Resmi belgede sahtecilik” mahkeme kararını gönderdim. Sahtecilik yaptığı kesin! Ötelendiği için savcılık belgesinde görünmüyormuş. Bu yapmadığını göstermez ki! Bunun yanı sıra hazineye ait Reşadiye Mah. 31 Ada 15 Parselde 168 dönüm, birinci derece doğal sit alanı olan araziyi gasp etme durumu ile ilgili belgeleri var. Milli Emlak, arazinin boşaltılmasını tebliğ etmiş ve 17 Aralık 2016’ da dikmiş olduğu fidanları ve tel örgüleri sökmüş. Fatih Keleş’in 24 Aralık 2016’ da başvurduğu yürütmeyi durdurma kararı ise reddedildi. Hazineye açtığı dava da aynı şekilde kabul görmedi. Fatih Keleş, çocuk, genç, yetim, yaşlı, kadın, erkek herkesin hakkını gasp etmiştir. Bu kişiye ilçe başkanlığı vermek demek, tüm Datça’ yı satıp, üzerine geçirmesine izin vermek demek olacak!” diye konuştu.

Koltukta Oturtmazlar

Konuştuklarımızın kayıt altında olduğunu belirttiğimiz AK Parti Datça İlçe Başkanı Fatih Keleş ise hesap veremeyeceği hiçbir şey olmadığını, genel merkez ve il başkanının yanında bulunduğunu söyledi.

“Benim adli sicil kaydım yok!” diyen Başkan Keleş, “Sizin akıl ettiğinizi, koskoca AK Parti akıl edemiyor mu? Bu memlekette bir Allah’ın kuluna borcum yok! Gayrı resmi bir işim yok! Tarafsız bir gazeteciyseniz, bizim getirdiğimiz evrakları da yayınlayın! Siz karar mercii değilsiniz! Adli sicil kaydımı göndereyim. Beni bu koltukta oturtmazlar! Yayınlamanız benim hoşuma gider, sizi dava ederim! Gazetenizin sahibi kim?” diyen Datça İlçe Başkanı Keleş:

“İstihbarat Şefiniz Yılmaz Göçer, beni arayıp tehdit etti. Kendisinin bir sürü borcu var. Bir sürü mahkemeleri var. Bu nedenle Datça’ ya gelemiyor! Erkan Özhan’ ın kişisel verileri göndermesi suç değil mi? Toplamda 450-TL bir borç! Borçlu bana senedi verince teyit etmeden bir başkasına vermişim! E-Devletten mal varlığımı göstereyim. 15-20 milyonluk mal varlığım var. Tenezzül edecek bir kişi değilim. Senedi bana veren kişinin de bir sürü suç dosyası var. Bizden mal almış, senet vermiş. Elemanlar da doğruluğunu teyit etmeden senedi bir başkasına vermiş. Ersan Yorulmaz, kimlikte Ertan Yorulmaz! İcra talebi başlatmışız. İki sene sonra savcılık senedin doğruluğunu tespit etmeden alacak tahsili yapamazsınız, dedi. Biz ikinci ciroyuz. Bir kişi daha cirolasa ağır cezada yargılanacağız. Elemanlarımızın hatası! Bir ceza almadım bundan dolayı!” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bel Altı Vurmak

AK Parti Datça İlçe Başkanı olmak isteyen Yavuz Erkan Özhan’ ın birçok suçu olduğunu söyleyen Başkan Fatih Keleş, “Datça İlçe Başkanı olmak istiyor. Eylül’ ün 19 unda kongre var. Sizi de bekleriz. Sevenlerimizi sayanlarımızı görürsünüz! Amaçları, ortalığı bulandırmak! Senedim dosyada! Babadan, atadan ticaretle uğraşan bir adamım. Herhangi bir imzam yok! Erkan Özhan’ ı mahkemeye vereceğim. Babam Ağrı Patnos’tan. Ben ise 1987 Muğla Doğumluyum. Babamla gurur duyuyorum. Delegelere, bu Kürt kökenli, aday yapmayın diyormuş! Bel altı vuran, p…… teki! Kendisinin de mahkeme dosyaları var. Marmaris’ te beş yıldızlı bir otele yanlış beton verdiği için altı milyonluk davası var. Bel altı vuran biri değilim. Size elli sayfalık malzeme ve verdiği paranın elli katı para vereyim! Ama bizim böyle bir üslubumuz yok! Bunları gazeteniz yayınlarsa savcılıkta hakkımı ararım. Böyle bir suçum yok! El altından, savcılıktan belge, dosya çıkarılmış! Datça İlçe Başkanı, sahtecilik yapmaz! Ben kafadan buraya gelmedim! Sevilen sayılan bir aileyiz!” diye açıkladı.

Hazineye ait arazi için dilekçe verdiğini belirten İlçe Başkanı Keleş, “41 dönümlük bir arazim var. Bunun altı dönümü tapulu malım! Zeytin ağacı dikmişim. Milli Emlak’ taki bayana rüşvet yedirdiler, bir pazar günü, ödenekle, bir kısım ağacımı söktürdüler. Tapulu arazime ev yapıp, imar affından yararlandım. Aynı yerde dayımın da arazisi var. 25 dönüm ecri misilden bir amcadan aldım. Birinci derece sit alanı çıkmadı. Kendi arazimde dahi tel örgü yok! Benim, Allah’ tan başka kimseden bir çekincem yok! Altı dönümün tapusunu size göstereyim! Buyurun gelin, sizi gezdireyim. 31 Ada, 15 parsel, 25 dönüm ecri misil var. Beni şikâyet ettiler. Benim orayla ilgili bir talebim, yaptığım bir şey yok.” dedi.

Savcılığa Suç Duyurusu

Datça AK Parti Adayı Erhan Özhan’ın ilçe başkanı olmak zorunda olduğunu söyleyen Başkan Fatih Keleş, “O’ nu başkan yapmıyorlar, zorla mı? Genel merkez yapsın, ben başkanlığı O’ na bırakayım. Yılmaz Bey’e selam söyleyin, Bunu yayınlarsanız, savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Genel Merkez ve İl Başkanı benim yanımda! Yılmaz Bey’in davalarını çıkarayım, hastanenin eksiklerini söyleyeyim, onları da yayınlayın! Dün akşam beni ve babamı arayıp tehdit etti, kayıtları var. Arayıp özür dilerse affederim! Bana alacağım karşılığında ağaçları gönderen Yılmaz Göçer’ dir. Gayrı resmi ise niye ağaç gönderdi? Ekmeğimizi yedi, misafiri olduk! Şimdi Datça Hastanesi başhekiminin gitmesini istemediği için bunu yapıyor. Yine kendisi daha önce 'Başhekimi gönderin' diyordu. Sizde benim bir tane belgem var ise O’ nun bende yüz tane belgesi var! İstersen gel, ben burayı gezdireyim, bir de Yılmaz Göçer’i tanıtalım, öğrenin! Kendisi pek sözünün eri biri değildir! Önce vatandaşın mağduriyetini gidersin! Varsa hakkım helal etmiyorum, O da helal etmesin! Evimize gelmiş, namusumuzu görmüş bir kişi! Benim gayrı resmi bir işim yok! Tarafsızsanız, Yılmaz Bey’ in belgelerini getireyim, onu da yayınlayın! Ben senin yanmanı istemiyorum! Tarafsızsanız adli sicil kaydımı göndereyim. Bunları yaz, bir bakayım! Sizi değil, Yılmaz Göçer’ i suçluyorum. Sana kolay gelsin, istediğin gibi yayınla!” diye düşüncelerini açıkladI.

Konu ile görüşlerine başvurduğumuz AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete ise dilekçe ve mahkeme kararı hakkında hem kendisinin, hem de genel merkezin bilgisi olduğunu söyledi.

Bu haber toplam 667 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.