Sahte Para çetesi çökertildi

Milas’ta ellerindeki sahte paraları piyasaya sürme hazırlığı içinde olan 7 kişilik çete polis tarafından çökertildi.Milas Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerinin İstanbul, İzmir ve Muğla’da...

Sahte Para çetesi çökertildi

Milas’ta ellerindeki sahte paraları piyasaya sürme hazırlığı içinde olan 7 kişilik çete polis tarafından çökertildi.

Milas Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerinin İstanbul, İzmir ve Muğla’da başlattığı sahte para operasyonlarının ilk aşamasında 7 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Milas Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerinin Muğla’nın Milas ilçesinde başlattığı sahte para operasyonu, iki büyük ile sıçradı. Orijinal paraları aratmayacak derecede iyi basılmış sahte dolar ve Türk liralarının İstanbul’da basıldığı bilgisine ulaşan ekipler, sahte paraların İzmir üzerinden Muğla’nın Milas ilçesinde örgütlü piyasaya sürüldüğünü tespit edince üç ilde bir dizi operasyon başlattı. Yaklaşık altı ay süren operasyonların ilk aşamasında, farklı şehirlerde yakalanan 7 kişi, örgütlü olarak piyasaya sahte para sürdükleri gerekçesiyle çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dolar için özel çalışma yapmışlar

Operasyonlarda ele geçirilen ve ofset matbaa baskısıyla üretildiği belirlenen 80 bin liralık sahte paradan dolar olanlarının sahte para kaleminden geçebilecek özellikte üretilmesi dolandırıcılığın boyutunu ortaya koydu. Profesyonel çeteye yönelik son operasyonda da 7 kişi yakalanarak adliyeye sevk edildi. Üç ayrı noktada yürütülen operasyonlarda M.Y. ve Ç.A. İzmir’de, S.B. ve S.D. Milas’ta S.G., M.D. ve E.Ç. de İstanbul’da yakalandı. Şüpheliler örgütlü olarak piyasaya sahte para sürmek suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.