Sahipsiz kadın için evini değiştirdi

Ortaca ilçesinde kızı ve damadı tarafından kaderine terk edilen felçli kadına sahip çıkan hurdacı, daha iyi bakım yapabilmek için evini değiştirdi.Ortaca ilçesinde kızı Ö.Ç. ve damadı A.Ç. ile birlikte yaşayan 58 yaşındaki...

Sahipsiz kadın için evini değiştirdi

Ortaca ilçesinde kızı ve damadı tarafından kaderine terk edilen felçli kadına sahip çıkan hurdacı, daha iyi bakım yapabilmek için evini değiştirdi.

Ortaca ilçesinde kızı Ö.Ç. ve damadı A.Ç. ile birlikte yaşayan 58 yaşındaki felçli Zeynep Göktaş, 8 ay önce hurdacılık yapan Şevki Erdoğan’a emanet edilmiş ve “Doktora gittiklerini” söyleyen çift bir daha geri dönmemişti. Bir daha telefonlara hiç cevap vermeyen Ö.Ç ve ailesinden haber alamayan Erdoğan, kendisine emanet edilen felçli kadına bakmaya başladı.

Mahkeme yasal danışmanlık verdi

Şevki Erdoğan, emanet edilen Zeynep Göktaş’ın ihtiyaçlarını giderebilmek için Ortaca Sulh Hukuk Mahkemesi’ne müracaat etti. Mahkeme, Fethiye Devlet Hastanesi’nden alınan rapor gereği Erdoğan’a “Yasal Danışmanlık” verdi. Yaşlı kadının kızı ve ailesinden bir daha haber alamadığını ifade eden Erdoğan, geçen sürede felci kadının tüm ihtiyaçlarını gidermeye çalıştı. Bir apartmanın ikinci katında yaşayan Erdoğan, felçli kadına rahat ettirebilmek için zemin kattaki bir eve taşındı.

Mahkemenin verdiği kararın ardından felçli kadının tüm işlemlerini takip edebilir hale geldiğini belirten Erdoğan, “Tek göz evde oturduğum için onu sırtıma alıp dışarı çıkarıyorum. Canı sıkılmasın diye tekerlekli sandalyesiyle çarşı içinde dolaştırıyorum. Bir taraftan onunla ilgilenirken, diğer taraftan da kendimi geçindirmeye çalışıyorum. 7 aydır ne aradılar, ne de sordular. Elleri ayakları tutmayan annelerine tek başıma bakıyorum. Tek gözlü odalı evden taşınıp, Zeynep Göktaş’ın daha rahat edebilmesi için ev değiştirdim. Evde çok az eşya var. Hayırsever vatandaşlardan, Kaymakam ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan yardım bekliyorum”

Rahatsızlığı nedeniyle konuşmakta güçlük çeken Zeynep Göktaş da, “Beni bırakıp gittiler. Arayıp sormuyorlar. Kızım ve Damadım tarafından beni Hurdacıyı Emanet ettiler. Bütün ihtiyaçlarıma o bakıyor” diye konuştu.

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.