Şahin’den zehir iddiasına tepki

Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR) Başkanı Ziya Şahin, Marmaris’te arıcılar tarafından bırakılan zehirli yiyeceklerle yabani hayvanların öldüğü iddiasına tepki gösterdi ve ispata davet etti.Marmaris'in Adaköy-Aksaz...

Şahin’den zehir iddiasına tepki

Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR) Başkanı Ziya Şahin, Marmaris’te arıcılar tarafından bırakılan zehirli yiyeceklerle yabani hayvanların öldüğü iddiasına tepki gösterdi ve ispata davet etti.

Marmaris'in Adaköy-Aksaz mevkiinde ormanlık alanda gezintiye çıkan avcılar, yol kenarında bir yaban domuzu ile yavru porsuğun leşini buldu. Avcılar, yaban domuz ve porsuğun, arıcıların kovanlarını domuzlar ve yaban arı istilasından korumak için kafes içine bıraktıkları zehirli etleri yedikleri için öldüğünü ileri sürülmüştü.

İddialar üzerine açıklama yapan Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ziya Şahin, iddia sahiplerini iddialarını ispat etmeye davet ederken, arılar biyoçeşitliliğin korunduğunu söyledi. MAYBİR Başkanı Şahin, “4 Ocak 2014 tarihinde bazı görsel ve yazılı basın yayın organlarında Marmaris ilçesinde doğada porsuk ve domuz ölüsüne rastlandığı, bunu da aracılar tarafından yaban arılarına verilen zehir dolayısı ile öldüğü konusunda haber yayınlandı. Biz Arıcılar Birliği olarak bu haberi izlerken kanımız dondu. Bahsi geçen kişiler, gerek çevreci olarak lanse edilen, gerekse avcılar derneği olarak bahsedilen bu kişilerden biz arıcılar olarak doğaya ve çevreye daha çok katkısı olan, çevre sorumluluğu olan bir sektörüz biz. Bu çevreci doğasever arkadaşlarımız sadece haftada bir gezinti anlamında doğayı gezerler, doğanın güzelim yaşamını nefsederler. Ama arıcılar da o doğada aylarını yıllarını yaşayarak geçirirler. Ellerinde somut bir bilgi olmadan kesinlikle arıcıları suçlamasınlar. Biz bu işin altından kalkarız. Çünkü bahsi geçen iddiaları pek yerine oturmuyor. Ben kendilerini ispata davet ediyorum. Arıcılık yapan bizlerin doğadaki biyoçeşitliliğe son derece büyük katkımız var. Arılar olmasa bu biyoçeşitlilik süre gelemez, biyoçeşitlilikten söz edemeyiz. Bu anlamda kendilerini ispata davet ediyorum. Arıcıları ağızlarına aldıkları için bütün arıcılar adına bu derneği boykot ediyoruz” dedi.

Bu haber toplam 59 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.