Sahillerden 100 torba atık toplandı

Fethiye’de "Uluslararası Kıyı Temizleme Günü" etkinliği çerçevesinde deniz kıyısındaki atıklar toplandı. Yaklaşık 100 torba atığın toplandığı etkinlikte farkındalık oluşturmak amaçlandı.Deniz Temiz Derneği (TURMEPA)...

Sahillerden 100 torba atık toplandı

Fethiye’de "Uluslararası Kıyı Temizleme Günü" etkinliği çerçevesinde deniz kıyısındaki atıklar toplandı. Yaklaşık 100 torba atığın toplandığı etkinlikte farkındalık oluşturmak amaçlandı.

Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) ve Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi öncülüğünde, Uluslararası Kıyı Temizliği Kampanyası’na katılan gönüllü öğrenciler ve bir grup otel çalışanı, tekneyle Kızılada, Boncuklu ve Aksazlar koyunda kıyı temizliği yaptı.

Teknelerle iki grup halinde ayrılan gruplar Fethiye limanından hareket etti. Yaklaşık 10 dakikalık yolculuğun ardından koylara ulaşan gruplar burada özellikle amatör balıkçılardan kalan ve dağlık alana atılan atıkları tek tek topladı. Yaklaşık 4 süren kıyı temizliğinde 100 torba atık malzeme toplandı. Çöp torbalarına konulan atıklar, teknelerle limana taşınarak geri dönüşüm deposuna gönderildi.

Fethiye Deniz Temiz Derneği / TURMEPA Derneği’nde görevli Su Ürünleri Mühendisi Songül Turan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Ekim Uluslararası Kıyı Temizlik Günü'nün dünyanın birçok bölgesinde çeşitli etkinliklerle kutlandığını söyledi.

“Plastik kullanımını azaltmalıyız”

Fethiye’nin eşsiz güzellikteki koylarda 50 gönüllüyle birlikte temizlik yaptıklarını ve 100 büyük torba çöp topladıklarını belirten Turan; “Temizlik ile uluslararası bir mesaj vermiş olduk. Maalesef kıyılarımızda uzun zamandır biriken atıklar var. Bunların arasında en fazla plastik ürünler bulunuyor. Plastik poşetler, çatal, kaşık, pipet ve pet şişiler. Maalesef denizlerimiz plastiklerle dolu. Plastik kullanımını azaltırsak daha duyarlı davranmış oluruz” dedi.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.