Sahile “serum” vurdu

Haber MerkeziFethiye’de, plaja onlarca serum vurdu. Son kullanma tarihi 2015 olan çeşitli miktarlardaki serumların üzerinde “Hastane malıdır satılamaz“ yazısı dikkat çekti. Yerli ve yabancı tatilciler ve çevredeki otellerin...

Sahile “serum” vurdu

Haber Merkezi

Fethiye’de, plaja onlarca serum vurdu. Son kullanma tarihi 2015 olan çeşitli miktarlardaki serumların üzerinde “Hastane malıdır satılamaz“ yazısı dikkat çekti. Yerli ve yabancı tatilciler ve çevredeki otellerin sahipleri plajda topladıkları serumları Sağlık Grup Başkanlığına iletilmek üzere 112 Acil Sağlık görevlilerine teslim etti.

Çalış Plajı’nda denize giren tatilciler kıyıya vuran serumları görünce şaşkına döndü. Yerli ve yabancı tatilciler ile otel ilgilileri ve plaj görevlileri plajı baştan aşağı dolaşarak kıyıya vuran serumları topladı. İki kilometrelik plajda üzerinde "Hastane malıdır satılamaz" yazısı bulunan çeşitli miktarlardaki onlarca serumu gören yabancı ve yerli turistler ne yapacaklarını bilemedi. Bir otel yetkilisi durumu sahil güvenlik 83 Bot Komutanlığı ile Emniyet Müdürlüğü ve Sağlık Grup Başkanlığına bildirdi. Plaja gelen ve dalgaların kıyıya vurduğu serumları gören ilgililer hayretlerini gizleyemedi.

Çalış Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay  Çalış Plajı'nın özel koruma alanı bölgelerden biri olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Caretta caretta kaplumbağalarının üreme alanıdır. Denizden gelen bu serumların nedeninin araştırılması için Sağlık Grup Başkanlığı ve diğer yetkililerle temasa geçildi. Üzerinde 'Hastane malıdır' yazılı serumların dalgalar tarafından kıyıya vurması çok garip bir olay.”

Mehmet Küp isimli plaj sakini ise “Kıyıya geldiğimde turistlerin ellerinde beyaz poşetler gördüm. Denizin kıyıya vurduğu poşetlerin serum olduğunu görünce şaşkınlık yaşadık. Kullanma süresi 2015 tarihine kadar olan serumları tatilcilerle birlikte plajda topladık” dedi.

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.