Sahil Ceylan için belediyeler işbirliğinde

Seydikemer merkezin içme suyu hattı yüzünden bozulan 11,2 kilometrelik Sahil Ceylan Yolu’nu Büyükşehir Belediyesi mi, Seydikemer Belediyesi mi yapacak? Her iki belediye arasında süren yazışmalar sonrasında asfalt çalışmasını...

Sahil Ceylan için belediyeler işbirliğinde

Seydikemer merkezin içme suyu hattı yüzünden bozulan 11,2 kilometrelik Sahil Ceylan Yolu’nu Büyükşehir Belediyesi mi, Seydikemer Belediyesi mi yapacak? Her iki belediye arasında süren yazışmalar sonrasında asfalt çalışmasını başlatan Seydikemer Belediyesi, altyapı çalışmalarından sonra yolun yapımını Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne devredecek.

30 Mart seçimlerinden sonra Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Seydikemer Belediyesi arasında süregelen yazışmalar sonucunda Sahil Ceylan yolunun hangi belediyenin yapacağı yılan hikayesine dönmüş, bu gecikme sonrasından Seydikemer Belediyesi de yolun yapımına başlamıştı. Seçimlerin hemen ardından Sahil Ceylan Yolunun yapımı ile ilgili yazışmalarda önce Seydikemer Belediyesi, Büyükşehir Belediye Başkanlığına gönderdiği yazıda; yolun hem mahalle ana yolu olması hem de içme suyu gelirlerinin büyükşehirde olmasını gerekçe gösterdi. Gelen cevapta ise eski Kemer Belediyesinin imzaladığı protokol gösterildi ve asfaltın Seydikemer Belediyesince yapılması gerektiği belirtildi. Sahil Ceylan Yolunun büyükşehir belediyesini yapması gerektiği bir kez de Seydikemer Belediyesi’ni denetleyen müfettişler tarafından da vurgulanırken, Başkan Yakup Otgöz konuyu bu kez,  Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e iletti. Hukukçularına konuyu inceleten Dr. Osman Gürün, yolun Büyükşehir Belediyesine ait olduğunu ifade ederek Başkan Yakup Otgöz’e başlattığı çalışmalar sebebiyle teşekkür etti.

Otgöz, Gürün’e teşekkür etti

Konuyla ilgili olarak basın mensuplarına bir açıklama yapan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz de Gürün’e teşekkür ederek başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Sahil Ceylan Yolunu, Seydikemer Belediyesi mi, büyükşehir belediyesi mi yapacak diye ikilemdeydik. Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız yazışmalarda asfaltı bizim yapacağımızı belirtiler ve biz de yolun yapımına başladık. Muğla Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında belediye başkanımızdan Allah razı olsun konuyu hukukçularına inceletmiş ve yolun Büyükşehir Belediyesine ait olduğunu ve kendilerinin yapacaklarını söylediler. Biz de başlattığımız altyapı çalışmalarımız tamamlayalım size sadece asfalt dökümü kalsın dedik, onlar da kabul ettiler. Şu an altyapı çalışmalarımız sürüyor, önümüzdeki günlerde yolu teslim edeceğiz ve asfalt işlemini büyükşehir belediyesi yapacak. Osman Gürün Başkanıma tekrar teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik olduktan sonra yapılmayacak hiçbir iş yoktur” dedi.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.