SAHAF SEVİMLİ: “KÜLTÜR ETKİNLİĞİNDE AYRIMCILIK OLMAZ”

Muğla Menteşe’de hizmet veren Ezo Sahaf sahibi Veli Sevimli, Menteşe Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerde kurulan fuarlara katılmak istediğini dile getirerek, defalarca görüşme yapmasına rağmen yok sayıldığını anlattı....

SAHAF SEVİMLİ: “KÜLTÜR ETKİNLİĞİNDE AYRIMCILIK OLMAZ”

Muğla Menteşe’de hizmet veren Ezo Sahaf sahibi Veli Sevimli, Menteşe Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerde kurulan fuarlara katılmak istediğini dile getirerek, defalarca görüşme yapmasına rağmen yok sayıldığını anlattı. “Tek istediğim fuara katılmak isteyenlere yer verilmesi” diyen sahaf Sevimli, “Sonu ne olursa olsun bu fuarlara katılmak için çaba sarf edeceğim. Yerel kitapçıların yok sayılması ve mağdur edilmesi doğru değildir” dedi.

SİNEM KARAKAYA

Muğla’nın Menteşe ilçesi İsmet İnönü Caddesi’nde hizmet veren Ezo Sahaf sahibi Veli Sevimli, Menteşe’de yapılan fuarlara katılmak istediğini, Menteşe Belediyesi ile defalarca görüşmesine rağmen çözüm bulmadığını söyledi.

“BAHATTİN BAŞKAN BENİMLE DEĞİL, TELEFONUYLA İLGİLENDİ!”

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ile görüştüğünü fakat Başkan Gümüş’ün kendisiyle ilgilenmediğini söyleyen Veli Sevimli, “Geçen sene Eylül ayından bu yana kurulmakta olan fuarlara katılmak için Menteşe Belediyesi’ne müracaat etmeme rağmen bir türlü izin alamadım. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ten randevu aldım, yanına gittim. Benimle hiç ilgilenmedi, telefonuyla ilgilendi. Bana, buraya gelen fuarcıların zarar ettiğini, onların zarar ettiği için zararların kendilerinin karşıladığını bu nedenle dışardan kitapçı almadıklarını söyledi. Ben Menteşe’de faaliyet gösteren bir sahafım. Bu fuarlarda yer almak istiyorum” dedi.

“BİZ SANA DÖNERİZ DİYORLAR, OYALIYORLAR”

Sevimli, “Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Hanım fuarlara katılabileceğimi söyledi. Bu sene 13 Mayıs’ta Kültür Müdürü Hülya Hanımın yanına gittim o da aynı şekilde yer verileceğini söyledi. Hazırlık yaptım ama fuarcılar bana gelme dedi. Hülya hanımın yanına tekrar gittim. Fuarcılar seni istemiyor dedi. Belediye başkan yardımcılarıyla görüştüm. Biz sana döneriz diyorlar ama hiçbir dönüş yok. Büyükşehir Belediyesi’ne de gittim. Özel kaleme dahi ulaşamadım. Beni sürekli birilerine yönlendiriyorlar. Şuna git, buna git. Hiçbir muhattap bulamıyorum” şeklinde konuştu.

“REKABET OLUŞMUYOR”

Fuarlarda rekabetin oluşmadığını söyleyen Sevimli, “Muğla’ya gelen tek kişi. Fuar, çok satıcının olduğu yerler ama burada tek satıcı var. Rekabet oluşmuyor. Rekabet olmadığı için indirim olmuyor. Fuarda, yayıncılar yayın evlerinin kitaplarını getirir. Bunları satamazsa uygun fiyatlarla verirler.  Geçen sene Sınırsızlık Meydanı’nda yapılan etkinliklerde yalvardım kitap satmamayayım, 2 gün bana izin verin eski kitaplarımla sahaf olarak kendimi tanıtayım dedim ona bile izin vermediler. Sadece ben değil, Muğla’ya hizmet veren kitapçılara da yer vermelerini istiyorum. Sahafların gelmesini istemiyorlar. Muğla’da bir kitapçıda geçmiş yılda yer istemiş. Siz kitapçısınız sahaf olsaydınız verirdik demişler. Tabi bunları ispat etmek zor bir mesele ama bir fuar açılıyorsa biz neden olmayalım. Biz de bu şehrin esnaflarıyız” dedi.

“YEREL KİTAPÇILARIN YOK SAYILMASI VE MAĞDUR EDİLMESİ DOĞRU DEĞİL”

Veli Sevimli, son olarak, “Sadece Muğla merkez değil ilçelerdeki sahaflarda gelmedi. Neden başka şehirlerden birileri geliyor ki. Kitap fuarı mı kitap tezgahımı belli değil çünkü satıcı tek kişi.  Tek istediğim fuara katılmak isteyenlere yer verilmesi. Sonu ne olursa olsun bu fuarlara katılmak için çaba sarf edeceğim. Yerel kitapçıların yok sayılması ve mağdur edilmesi doğru değildir” dedi.

Bu haber toplam 453 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.