Sağlıklı Toplum, Sosyal Belediye

Menteşe Belediyesi ve Menteşe Şehbal Baydur Toplum Sağlığı Merkezi’ne bağlı KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) işbirliğince hayata geçirilen “Sağlıklı Toplum, Sosyal Belediye” projesi şifa dağıtmaya...

Sağlıklı Toplum, Sosyal Belediye

Menteşe Belediyesi ve Menteşe Şehbal Baydur Toplum Sağlığı Merkezi’ne bağlı KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) işbirliğince hayata geçirilen “Sağlıklı Toplum, Sosyal Belediye” projesi şifa dağıtmaya devam ediyor. Proje kapsamında, 40 mahallede 600 kadına ulaşıldı.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, proje hakkında yaptığı açıklamada, “Menteşe Belediyesi olarak kırsalda yaşayan kadınların, beden ve ruh sağlıklarına yönelik hayata geçirdiğimiz “Sağlıklı Toplum, Sosyal Belediye” projemiz tüm hızıyla devam ediyor. Proje kapsamında Belediyemizden ve KETEM’den oluşan bir heyet, kırsaldaki kadınlara ulaşarak meme, rahim ve bağırsak kanseri hakkında bilgilendirme yapıyorlar. Bu bilgiler ışığında kırsalda yaşayan kadınlar Belediyemiz tarafından ücretsiz servis araçlarımız ile alınıp, sağlık merkezlerinde sıra beklemeden yine ücretsiz taramaları yapılıyor. Aynı zamanda yine Belediyemiz bünyesinde bir psikoloğumuz ile ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyoruz. Kısacası Menteşe Belediyesi olarak kırsalda yaşayan kadınlara, beden ve ruh sağlığı hizmeti veriyoruz. Şuana kadar 40 mahallemizde 600 kadına ulaşarak, kanser taraması ve ruh sağlığı hakkında danışmanlık hizmeti verdik. Çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

“Sağlıklı Toplum, Sosyal Belediye” projesi kapsamında Meme Kanseri taraması; 40-69 Yaş, Rahim Ağzı Kanseri taraması; 30-65 Yaş, Bağırsak Kanseri Taraması ise 50 ve 69 Yaş arası kadınlarda yapılıyor.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.