“Sağlıklı böbrekler için sağlıklı yaşam”

9 Mart Dünya Böbrek Günü nedeniyle bir açıklama yapan Muğla Halk Sağlığı Müdürü Uz. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, sağlık bir yaşam için sağlıklı böbreklerin olması gerektiğini vurguladı.Böbrek sağlığı için 6 altın...

“Sağlıklı böbrekler için sağlıklı yaşam”

9 Mart Dünya Böbrek Günü nedeniyle bir açıklama yapan Muğla Halk Sağlığı Müdürü Uz. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, sağlık bir yaşam için sağlıklı böbreklerin olması gerektiğini vurguladı.

Böbrek sağlığı için 6 altın kuralın olduğunu belirten Ceyhan; “Kan şekerinizi düzenli olarak kontrol ettirin. Diyabetli kişilerin yaklaşık % 50'si böbrek hasarı geliştirmektedir. Kan şekerinizin kontrolünüzde olması için elinizden geleni yaptığınızdan emin olun.

Aktif olun. Aktif yaşamak, böbreklerinizin sağlıklı kalmasına yol açar. Yaşamınızın genelinde size yardımcı olur ve beraberinde oluşan olumlu hava, kilo vermeye teşvik eder.

Sağlıklı beslenin ve kilonuzu kontrol altında tutun. Yiyecek seçin, ağır yiyecekleri azaltın ve sağlıklı kalmak için spor yapmanız gerektiğini unutmayın.

Vücudunuzun su tutması böbreklerinizin yanı sıra cildiniz için de iyi. Fazla su toksinleri böbreklerden uzaklaştırır ve böbrek taşı üretme ihtimalinzi ortadan kaldırır.

Sigara zararları saymakla bitmez, ancak böbrekler için kanser oluşturma riski, sigara içenler için % 50 oranında artmaktadır. Sigarayı hemen bırakın.

Kronik rahatsızlıklara meydan vermemek için reçetesiz ilaçlardan uzak durun akılcı ilaç kullanın. Örneğin ağrı kesici gibi birçok ilaçlar böbreklerinize düzenli olarak alınırsa zarar verebilir. Acil durumlar için kullanılması daha doğru olur, ancak zarar vermeyeceği durumlarını saptamak için kronik ağrılarınız varsa hekiminize görünün.Tedaviye ne kadar erken başlanırsa yararı o kadar fazla olur. “dedi.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.