Sağlıkçılar SABİM tepkisi sürüyor

Muğla Tabip odası ve bağlı şubeleri ile sağlık sendikalarının Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Alo 184 SABİM” sistemine tepkileri giderek büyüyor. Bilindiği gibi İstanbul Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde...

Sağlıkçılar SABİM tepkisi sürüyor

Muğla Tabip odası ve bağlı şubeleri ile sağlık sendikalarının Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Alo 184 SABİM” sistemine tepkileri giderek büyüyor. Bilindiği gibi İstanbul Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Asistan Dr. Melike Demir, kendisi hakkında sisteme yapılan şikayet sonrası intihar etmişti. Muğla’nın Bodrum ilçesinde görev yapan doktorlar, İstabul'da çalıştığı hastanenin altıncı katından atlayarak intihar eden Dr. Melike Erdem'in ölümünü kınadı.

Bodrum Devlet Hastanesinde görev yapan Muğla Tabip odasına üye olan doktorlar tarafından basın açıklaması yapıldı. Devlet Hastanesi önünde yapılan basın açıklamasında İstanbul’da intihar eden Doktor Melike Erdem örnek gösterilerek 184 sabim hattının kapatılmasını istediklerini ifade ettiler.

Yapılan ortak basın açıklamasında; “Kamuoyuna yansıyan Melike Erdem’le ilgili SABİM'e şikayette bulunulduğu, şikayet neticesinde soruşturma açıldığı şeklindeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Acil serviste çalışan genç meslektaşımız, acille herhangi bir ilgisi olmadığı halde, hastanın özürlü olmasını da göz önünde bulundurarak kendisine yardımcı oluyor ve bu nedenle adeta bir suç işlemiş gibi soruşturmaya uğruyor. Ve aynı gün çalıştığı hastanenin altıncı katından aşağı atlayarak intihar ediyor. Görgü tanıkları kendini boşluğa bıraktığında, SABİM'e verdiği savunmayı, zanlının adresini gösterir gibi, elinde tuttuğunu belirtiyorlar. Suçluluğun telaşına kapılan yetkililer ise delilleri karatmaya, yok etmeye çalışıyorlar. Sağlık Bakanlığı’nın, Dr. Melike Erdem’in ölümüyle ilgili delilleri karartmasına asla izin vermeyeceğiz. Hekimleri, sağlık çalışanlarını hastalara kırdıran Alo 184 sabim Sağlıkçı Taciz Hattı na karşı isyan ediyoruz. Bütün sağlık çalışanları olarak 'Alo 184 sabim Yetti Artık, Çık Devreden' diyoruz. Talebimiz açık ve nettir. Alo 184-SABİM Hattı Derhal Kapatılmalıdır” ifadelerine yer verildi.

Ortaca Devlet Hastanesi ve Özel Yücelen Hastanesi önünde yarım saat ara ile toplanan doktor ve sağlıkçılar 30 Kasım tarihinde İstanbul’da intihar eden Dr. Melike Erdem için önce bir dakika saygı duruşunda bulunarak, basın açıklaması yaptı.

Ortaca Devlet Hastanesi’nden Dr. Abdullah Altan Özkaya ve Özel Yücelen Hastanesi’nden Dr. Mustafa Sarışlı’nın okuduğu basın bildirisinde şu ifadelere yer verildi: “Melike Demir, Adalet ve vicdan duygusuna sahip, alçak gönüllü, ön yargısız, maskesiz, yardımsever, ailesine düşkün, geleneksel değerlere bağlı, çalışkan, yaşam coşkusu ile dolu pırıl pırıl genç bir insan. Acil serviste çalışan genç meslektaşımız, acille herhangi bir ilgisi olmadığı halde, hastanın özürlü olmasını da göz önünde bulundurarak kendisine yardımcı oluyor ve bu nedenle âdeta bir suç işlemiş gibi soruşturmaya uğruyor. Ve aynı gün çalıştığı hastanenin altıncı katından aşağı atlayarak “intihar” ediyor. Hekimleri, sağlık çalışanlarını hastalara kırdıran ‘Alo 184-SABİM Sağlıkçı Taciz Hattı’na karşı isyan ediyoruz. Bütün sağlık çalışanları olarak ‘Alo 184-SABİM/Yetti Artık, Çık Devreden’ diyoruz”

Olayı bir tepki de Fethiye’deki sağlık çalışanlarından geldi. Fethiye’de bir grup sağlık çalışana 2 saat süreyle iş bırakma eylemi yaptı.

Tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak yapılan eyleme Fethiye’de görev yapan doktorlar ve sağlık çalışanları yoğun destek verdi.

Doktorlar ve sağlık çalışanları sabah 08.00 ila 10.00 saatleri arsında polikliniklere girmezken, iş bırakma eylemine katıldılar. Devlet hastanesi önünde toplanan doktor ve sağlık çalışanları alkışlı eylem yaptı.

Sağlık ve Sosyal Emekçiler Sendikası, Türk Tabipleri Birliği, DİSK, Devrimci Sağlık İşçileri Sebdikası, Tüm RAD-DER ve TMRT-DER’in destek verdiği iş bırakma eyleminde konuşan SES Muğla Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Selçuk Arda, "Hekimleri, sağlık çalışanlarını, hastalara kırdıran 'Alo 184 SABİM' sağlıkçı taciz hattına karşı isyan ediyoruz. Bütün sağlık çalışanları olarak Alo 184 SABİM” yetti artık, çık devreden diyoruz" dedi.

Bu haber toplam 109 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.