Sağlıkçılar Ralli’de yarıştı

Marmaris’te düzenlenen Sağlıkçılar Ralli’sinde ilginç görüntüler ortaya çıktı. Yarışmaya Muğla ve Aydın bölgesinde 45 istasyon ekibi katıldı.Marmaris ilçesinde ilginç bir ralli yarışı düzenlendi. 112 Acil Servis...

Sağlıkçılar Ralli’de yarıştı

Marmaris’te düzenlenen Sağlıkçılar Ralli’sinde ilginç görüntüler ortaya çıktı. Yarışmaya Muğla ve Aydın bölgesinde 45 istasyon ekibi katıldı.

Marmaris ilçesinde ilginç bir ralli yarışı düzenlendi. 112 Acil Servis ekiplerinin ambulansla katılıp temsili trafik kazası geçiren yaralılara ve kalp krizi geçirenlere müdahale etmesi renkli görüntüler oluşturdu.

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü, Ambulans Rallisi düzenledi. Aydın ve Muğla’dan 150’ye yakın 112 acil sağlık ekibi ralliye katıldı. Sağlık ekipleri, 4 etaptan oluşan yarışmada hastalara 8 dakika içinde müdahale ederek hayata döndürmeye çalıştı.

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü’nce, Muğla’da ilk defa düzenlenen Muğla 1. Ambulans Rallisi Marmaris’e bağlı İçmeler beldesinde başladı. Martı Otel’de düzenlenen açılış toplantısına Muğla İl Sağlık Müdürü Doktor Cihan Tekin, Marmaris İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Töreyenler, Marmaris İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Cafer Öz, AKP Marmaris İlçe Başkanı Kadem Mete katıldı.

Açılışta konuşan Muğla İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Muğla’nın 112 acil servis istasyonu ve hizmet anlamında Türkiye sıralamasında çok iyi bir yerde bulunduğuna işaret etti. Tekin, hastane öncesi verilen acil sağlık hizmetlerini tanıtmak istediklerini belirterek "10-12 yıl önce Türkiye'de ambulans sayısı kısıtlıyken, bugün sadece karadan değil hava ve denizden de acil servis hizmetlerini vatandaşa ücretsiz verir duruma geldik" dedi.

Toplantının ardından rallinin yapılacağı sahil bandında yarışmaya start verildi. Ralliye, Aydın ve Muğla’dan 45 istasyon ve 150’ye yakın sağlık ekibi katıldı. Yarış, kalp krizi geçiren ve trafik kazasında yaralanan kişiye müdahale, sedyede hasta taşıma ve ambulans ileri sürüş tekniğinden oluşan 4 etapta gerçekleşiyor. Gece 24:00’e kadar sürecek ralli etkinlikleri yarın düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.