Sağlık İçin Hareket Edelim

3-9 Eylül tarihleri arası Halk Sağlığı Haftası olarak kutlanacak ve hafta boyunca halk İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek etkinliklerde halk sağlığının önemi ve korunmasına yönelik vurgu yapılacak.İl...

Sağlık İçin Hareket Edelim

3-9 Eylül tarihleri arası Halk Sağlığı Haftası olarak kutlanacak ve hafta boyunca halk İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek etkinliklerde halk sağlığının önemi ve korunmasına yönelik vurgu yapılacak.

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, haftanın ve etkinliklerin temel sloganının “ Sağlık İçin Hareket” edelim sloganı olduğunu belirterek; “ Bu sloganla bir yaşamın önemi vurgulanmak istenmiştir.   Koruyucu Sağlık Hizmetleri ile toplum bilincini arttırarak, toplumu harekete geçirmek, hastalık meydana gelmeden önlemek ve vatandaşlarımızın hayat standardını yükseltmek, halk sağlığı çalışmalarının ana amaçlarıdır. Bu hafta içinde düzenlenecek çeşitli etkinliklerle sağlık çalışanlarının her zaman halkımızın yanında ve hizmetinde olduğunun bir kez daha vurgulanması amaçlanmaktadır.Sağlık hizmetlerinin birinci amacı, kişilerin sağlıklı yaşamaya devam etmelerini sağlamak ve hasta olmamaları için çalışmaktır. İlimizde de Halk Sağlığı Müdürlüğümüz tarafından, hem yaşam kalitesini yükseltmek hem de hastalıkları oluşmadan önce önlemek için halk sağlığına yönelik koruyucu sağlık hizmetleri artırılarak sürdürülmektedir.” Dedi.

Halk Sağlığının korunmasına yönelik çalışmalar hakkında da bilgi veren Ceyhan şunları söyledi:

“ Çocukluk dönemi aşı uygulamaları,  keneye karşı korunma yolları, tütün ve tütün ürünlerinin zararları, egzersizin önemi, yeterli ve dengeli beslenme, düzenli fiziksel aktivite, hareketli yaşam, şişmanlık ve şişmanlığın oluşturduğu riskler ve obezite ile mücadele, bunlarla ilgili doğru alışkanlıklar kazanılmasının sağlanması hakkında toplum bilincinin oluşturulması,   yaşlı sağlığı, KETEM tarafından kanser ile mücadele, içme ve kullanma Suyu Sanitasyonu, halk eğitimleri gibi konularda ağırlıklı çalışmalar yapılmaktadır. Ayrıca sağlıklı nesiller için çocuk, kadın ve üreme sağlığı hizmetleri gebe, lohusa, bebek, çocuk gelişimi, talasemi ve fenilketonüri takibi yapılmaktadır. Bu kapsamda vatandaşlarımızın koruyucu sağlık hizmetlerinden etkin biçimde faydalanmaları toplum sağlığı açısından oldukça önemlidir. Koruyucu sağlık hizmetlerinin sunumu aile hekimlerimiz tarafından gerçekleştirilmekte olup, tüm vatandaşlarımız kayıtlı oldukları aile  hekimlerine müracaat ederek muayene olabilecekleri gibi ayrıca koruyucu  sağlık hizmetlerinin sunumu hakkında bilgi alabileceklerdir.  Unutulmamalıdır ki hastalıkları önlemek tedaviden her zaman daha kolay ve daha maliyet etkindir. Önleyici ve koruyucu sağlık hizmetlerinden faydalanarak sağlığınızı korumuş olmanın yanında ülkemiz bütçesine de katkıda bulunmuş olursunuz.

Sağlık hizmetleri ve halk sağlığı çalışmaları; etkisi uzun vadelerde ortaya çıkan, sabır gerektiren, uzun soluklu çalışmaları içerir. Bu uzun soluklu yolda birlikte ilerlediğimiz tüm vatandaşlarımıza Halk Sağlığı etkinliklerimize katılmalarını bekler,  Sağlık dolu günler dilerim.”

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.