Sağlık Evlerine gönüllü desteği

Köylerde hizmet veren Sağlık Evlerinin hizmet kalitesinin arttırılması, eksikliklerinin tespiti ve hizmet kalitesinin ölçümü amacıyla Sağlık Evlerinde incelemelerde bulunan Muğla Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri...

Sağlık Evlerine gönüllü desteği

Köylerde hizmet veren Sağlık Evlerinin hizmet kalitesinin arttırılması, eksikliklerinin tespiti ve hizmet kalitesinin ölçümü amacıyla Sağlık Evlerinde incelemelerde bulunan Muğla Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, eksikliklerin giderilmesi için çalıştıklarını açıkladı.

Çalışmalar arasında sağlık evlerinde tek başına hizmet veren ebe hanımlara eğitimlerin düzenlenmesi ve sağlık evlerinin tadilat ve boya ihtiyaçlarının giderilmesi geldiğini açıklayan Ceyhan, “Bu amaçla Halk Sağlığı Müdürlüğümüz çalışanları arasında gönüllü bir ekip kurduk. Bu ekiple sağlık evlerimizin tadilat ve boyasını yapmayı hedefledik. “Gönüller buluşuyor, Sağlık evlerimiz güzelleşiyor” projesi olarak isimlendirdiğimiz çalışmamızın ilkini Köyceğiz Pınarköy Sağlık Evinde gerçekleştirdik. Tüm ekip, yaptığı işin profesyoneli değildi. Evinin elektrik, musluk tamiri ve boyasını az buçuk yapmış arkadaşlarımızdı. Bu projemiz bundan sonraki safhada da devam edecek” dedi.

Pınarköy Sağlık Evinde görev yapan Ebe Esen Kkaragöz bugüne kadar sağlık evlerine yetkililerin denetim veya tadilat için geldiğini belirterek, “Fakat bu şekilde bir ekibin üstelik aileleri ile gelmesi bizim için ve sağlık evinin güzelleştirilmesi adına bize apayrı bir gün yaşattı. Çocuklarım çok mutlu oldu. Sağlık evlerinde tek başına ve uzun yıllar görev yapıldığı için artık o köyden biri oluyor ve çok fazla kendi meslektaşlarınızla bir arada olamıyorsunuz. Halk Sağlığı Müdürlüğünden gönüllü bir ekibin gelip sağlık evlerini güzelleştirme çalışmalarının olması birlik beraberlik duygularımızı yeniden canlandırdı. Başta Halk Sağlığı Müdürümüze ve tüm ekibe çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 103 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.