Sağlık çalışanlarından Muğla halkına teşekkür

Sağlık çalışanları 14 Mart Tıp Haftası’nda gerçekleştirdikleri grevde destekleri için Muğla halkına teşekkür etti.Muğla Tabip Odası, Muğla Aile Hekimleri Derneği, Tıp Öğrencileri Komisyonu, Türk Sağlık-Sen, Genel Sağlık...

Sağlık çalışanlarından Muğla halkına teşekkür

Sağlık çalışanları 14 Mart Tıp Haftası’nda gerçekleştirdikleri grevde destekleri için Muğla halkına teşekkür etti.

Muğla Tabip Odası, Muğla Aile Hekimleri Derneği, Tıp Öğrencileri Komisyonu, Türk Sağlık-Sen, Genel Sağlık İş ve SES ortak bir basın açıklaması yaparak 14 Mart Tıp Haftası’nda gerçekleştirdikleri grevde destekleri için Muğla halkına teşekkür etti.

Açıklamaya yapan Muğla Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Akgül; “Hem bir vatandaş hem de bir sağlık emekçisi olarak zor koşullar içinde yaşadığımız bir 14 Mart Tıp Haftası sürecini geride bıraktık. Biri dışında ilde örgütlü tüm sağlık sendikaları olarak Muğla Tabip Odası, Muğla Aile Hekimleri Derneği, Tıp Öğrencileri Komisyonu, Türk Sağlık-Sen, Genel Sağlık İş ve SES birlikte bu süreci örerek nitelikli tıp eğitimi, sağlıkta şiddet, ücretler ve özlük hakları, nitelikli sağlık hizmeti, iş güvencesi ve çalışma barışı ile ilgili sorunları ve taleplerimizi dile getirdik, sizlerle paylaştık. Planladığımız bazı etkinlikler ise hafta içinde yaşadığımız ölümler nedeni ile iptal edilmiş veya ertelenmiştir. Etkinlikler, haftanın son günü olan 14 Mart’ta, yine ortak irademizle gerçekleştirilen G(ö)REV eylemi ile taçlandırılmıştır. Hafta boyunca halkımıza çeşitli kanallarla duyurusu yapılan etkinlikte yaşanabilecek mağduriyetleri en aşağı seviyede tutmak üzere azami dikkat sarf edilmiştir. Bu etkinlikte sorunlarımıza ve itirazlarımıza duyarlılık göstererek, sağlık kurumlarına başvurularını başka günlere erteleyen halkımıza; alkışları, çayları, suları, yeri geldiğinde elektrikleri ile bizleri destekleyen esnafımıza, yanı başımızda durarak alanları bizlerle dolduran, bizleri birlikte yürüyen emek dostlarına da teşekkürlerimizi sunarız. Bazı dostlarımız bizimle birlikte olamadı, olmadı. Elbette kendilerine ait gerekçeleri vardır. Özel ve çok haklı olabilecek nedenler dışında, ülkenin içinde bulunduğu yılgınlık, yorgunluk, baskı, kaygısızlık ve umursamazlıktan da etkilenmiş olabilirler. Oysa bu ülkede; umut, demokratik itiraz, güzel-aydınlık günlere özlem rüzgarları da esiyor. Keşke bu rüzgarları hep birlikte daha kuvvetli estirebilseydik. Bizler bu konudaki umudumuzu asla kaybetmeyeceğiz, dostlarımızın canı sağ olsun. Son söz; ikbal ve geleceğini, vicdan, mesleki onur, bilim, demokrasi, özgürlük, bağımsızlık, etik, emek, liyakat gibi güzel değerlerde değil başka yerlerde arayanlara ama fazla söze gerek yok. Onlar tarihe havale” diye konuştu.

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.