Sağlık çalışanları grev yaptı

Muğla'da, sağlıkta dönüşün programına karşı çıkan sağlık çalışanları bir günlük iş bıraktı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde toplanan sağlık çalışanları sloganlar...

Sağlık çalışanları grev yaptı

Muğla'da, sağlıkta dönüşün programına karşı çıkan sağlık çalışanları bir günlük iş bıraktı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde toplanan sağlık çalışanları sloganlar atarak dönüşüm programına tepki gösterdi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçiler Sendikası (SES), Muğla Tabib Odası, Türk Sağlık-Sen Muğla Şubesi, Genel Sağlık İş Muğla İl Temsilciliği, Muğla Aile Sağlığı Elamanları Derneği, Muğla ASED ve Muğla Tıp Öğrencileri Komisyonu üyeleri daha sonra Sınırsızlık Meydanına hareket etti. Burada sağlık çalışanları adına basın açıklamasını SES Muğla Şube Başkanı Fatma Yarış okudu.

AK Parti'nin sağlıkta devrim diye pazarlamaya çalıştığı sağlıkta dönüşüm programının hem sağlığı, hem cebi, hem de sağlık emekçilerini vurduğunu ileri süren Yarış, bu uygulamaların neo liberal politikaların sağlık alanına uygulanması dışında hiçbir yeni yanının olmadığının söyledi.

Yarış, AK Parti'nin dayatmacı ve algı operasyonlarıyla, içeriği çarpıtan politikalarıyla programın adım adım hayata geçirildiğini anlatarak, "Sağlığımız şirketlerin kâr hırsına ve insafına terk edilmiştir. Çalışanların en çok vergi ödediği ülkelerin başında gelmemize rağmen, muayene, tahlil, ilaç, tıbbi malzeme vb. her aşamada cebimizden yeni kesintiler yapılmaktadır. Yine bir 14 Mart Sağlık Haftası'ndayız. Sağlığımız, haklarımız ve halkımızın sağlığı için bugün aciller dışında sağlık hizmeti üretmiyoruz." dedi.

Bu haber toplam 227 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.