Sağlığınız, Elinizin Altında

Menteşe Belediyesi “Meme Kanseri Farkındalık” ayı kapsamında pazaryeri girişinde kurduğu stantta kadınlara kanser, kendi kendine muayene ve erken tanı konularında bilgiler veriyor.Menteşe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde...

Sağlığınız, Elinizin Altında

Menteşe Belediyesi “Meme Kanseri Farkındalık” ayı kapsamında pazaryeri girişinde kurduğu stantta kadınlara kanser, kendi kendine muayene ve erken tanı konularında bilgiler veriyor.

Menteşe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde görevli doktor ve sağlık ekibi tarafından yapılan bilgilendirmede, kadınlara pembe kurdele takarak, özellikle meme kanserinde erken teşhisin önemine vurgu yapılıyor.

“Meme Kanseri Farkındalık” ayı kapsamında pazaryeri girişinde kurulan standı ziyaret ederek kadınlara pembe kurdele takan Başkan Gümüş, “Kadınlarda yaşamı boyunca meme kanseri görülme sıklığı çok yüksek. Özellikle meme kanserinin erken tanındığında tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu biliyoruz. Bu anlamda, Menteşe Belediyesi ve KETEM işbirliğiyle yürüttüğümüz ‘Sağlıklı Toplum, Sosyal Belediye’ projemizle 52 kırsal mahallemizde 2 Bin 500 kadına ulaştık. Kadınlarda görülen kanserlerin erken tanısı için eğitim, bilgilendirme ve hastanede kanser tarama testlerinin yapılmasını sağladık. Kadınlara psikoloğumuzla ruh sağlığına yönelik destek ve danışmanlık hizmeti verdik. Ayrıca, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) İşbirliği’nde ‘Dans ve Hareketle Kanseri Unut’ projemizi hayata geçirdik. Proje kapsamında kanser hastalarının ve yakınlarının kendilerini yalnız hissetmemeleri ve sosyalleşmelerine katkı sağlanmasını hedefledik. Bugünde ‘Sağlığınız Elinizin Altında’ projemizi hayata geçiriyoruz. Doktorumuz Gülçin Kınay Polat ve ekibi ‘Meme Kanseri Farkındalık’ Ayı dolayısıyla pazaryerimizde stant kurarak, vatandaşlarımızı meme kanseri, kendi kendine muayene ve erken tanı gibi konularda bilgilendiriyorlar. Bu tür etkinliklerin ve çalışmaların meme kanseri ile birlikte tüm kanser türlerinde, farkındalık oluşturmasını diliyorum. Sosyal bir belediye olarak, meme kanseri ve diğer kanser türlerinde duyarlı olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Dr. Gülçin Kınay Polat yaptığı çağrıda, 20 yaşından sonra her kadının kendi kendine meme muayenesi yapması gerektiğini belirterek, “Menteşe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’müzce, başvuran her kadına kendi kendine meme muayenesini evde nasıl yapacağını, risklerin neler olduğunu, erken tanı için hangi sıklıkla tarama testlerinden geçeceğini birebir, doktor ve hemşiremizle anlatıyoruz, öğretiyoruz. Dileyenler, Pazaryeri içinde eski belediye fırınının olduğu adreste hafta içi her gün mesai saatleri içinde bize başvurabilecekleri gibi, ( 214 ) 48 80 – 6610’ dan randevu alabilirler” diye konuştu.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.