SAĞLIĞA ARAÇ DESTEĞİ

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü bünyesine 10 yeni ambulans ve bir UMKE arazi taşıtı alındı. Toplam 1 milyon 910 bin TL değerindeki yeni araçlar düzenlenen törenle hizmete girdi.Muğla Sağlık Müdürlüğü bünyesine 10 yeni ambulans...

SAĞLIĞA ARAÇ DESTEĞİ

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü bünyesine 10 yeni ambulans ve bir UMKE arazi taşıtı alındı. Toplam 1 milyon 910 bin TL değerindeki yeni araçlar düzenlenen törenle hizmete girdi.

Muğla Sağlık Müdürlüğü bünyesine 10 yeni ambulans ve bir Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) aracı alındı. Araçların hizmete girme töreni Sağlık Müdürlüğü bahçesinde gerçekleşirken, törene Vali Mustafa Hakan Güvençer, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, AK Parti Menteşe Belediye Başkan adayı Mestan Yayman ve sağlık personeli katıldı.

Gelişen Türkiye’nin en önemli kurumlarından birisinin sağlık kurumları olduğunun altını çizen vali Mustafa Hakan Güvençer, “Ülkemizin en ücra köşesindeki vatandaşımıza hizmet veren kurumların başında Sağlık Müdürlükleri geliyor. Sağlık çok önemli ve en sıkıntılı dönemlerimizde vatandaşımızın yanında sağlık personelimiz oluyor. Bu ambulansları sadece 4 teker ve bir direksiyondan ibaret görmeyelim. Sağlık Müdürlüğümüzün bünyesine yeni katılan ambulanslarımızın önce içindeki personeline, ardından vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Temennimiz inşallah bu araçlara ihtiyaç duyulmadan vatandaşlarımızın sağlıklı olarak yaşamlarını sürdürmeleri” dedi.

Acil Sağlık araç sayısı 77 oldu

İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Fethiye Babadağ ve Milas Güllük’teki 2 adet C tipi istasyon ile birlikte toplam 46 acil yardım istasyonunda hizmet verdiklerini söyledi. Tekin, “013 yılı sonunda filomuza kayıtlı 66 kara ambulansımızın 6 tanesi çeşitli nedenlerle hurdaya ayrıldığından dolayı aktif olarak 60 kara ambulansımızla hizmetimizi sürdürmekteyiz. Bu ambulanslarımıza ek olarak dar sokaklara kolay erişim imkânı sağlayan, Bodrum ve Marmaris’te 2 adet motorize ambulans ile, Marmaris ve Muğla Merkezde kullanılan 2 adet Scooter acil sağlık aracı, Marmaris ve Fethiye ilçelerimizde sahil şeridinde hizmet vermekte olan 2 adet ATV acil sağlık aracı, Köyceğiz gölü kıyılarındaki yerleşim yerleri ile Dalyan kanalı ve İz tuzu Plajı’nın da dâhil olduğu, karadan ulaşımın güçlükle yapılabildiği bölgelerde kullanılan, 1 adet Zodyak Bot ile birlikte toplamda 67 acil sağlık aracımızla hizmetimizi en üst düzeyde sürdürmenin çabası içerisindeyiz. Bugün filomuza Bakanlığımız tarafından tahsis edilen 10 adet yeni kara ambulansımız ile bu sayı 77’ye yükselmiş ve acil sağlık hizmetlerimize daha da güç kazandırmıştır” dedi.

44 bin kişiye müdahale

Sağlık İl Müdürü Tekin, ambulans ve acil sağlık araçları ile 2013 yılında 44 bin 385 vatandaşa müdahalede bulunulduğunu belirterek, “Bu vakaların 24 bin 887’si kentsel bölgelerde meydana gelmiş ve % 95’ine ilk 10 dakikada ulaşılmıştır. 19 bin 498 kırsal bölge vakalarının da % 95’ine ilk 30 dakikada ulaşılarak kentselde ve kırsalda Bakanlığımız kriteri olan % 90 oranının üzerinde bir performansla hizmet verilmektedir” dedi.

Gece görüşlü UMKE aracı

Müdürlük bünyesine alınan 10 yeni acil yardım ambulansına ek olarak bir adet UMKE aracı alındığını hatırlatan Tekin, “İl merkezinde 2 adet, Fethiye, Milas ve Köyceğiz ilçelerimizde 1’er adet olmak üzere toplam 5 adet olan UMKE aracımız mevcut. Arazi şartlarımıza uygun 1 adet 4X4 acil müdahale aracı Bakanlığımızca Müdürlüğümüze tahsis edildi. Fatura bedeli 206 bin 500 TL olan, Mercedes marka, otomatik vitesli ambulanstan 3 adet, fatura bedeli 164 bin TL olan, Ford marka düz vitesli ambulanstan 7 adet ve fatura bedeli 138 b.in TL olan Mitsubishi marka 4X4 UMKE acil müdahale aracından 1 adet olmak üzere toplam 11 araç için Bakanlığımız tarafından toplam 1 milyon 910 bin TL yatırım yapılarak bu araçlar ilimize kazandırılmıştır. UMKE arazi aracımızın önünde ve arkasında olmak üzere iki adet kamera sistemi ve gece görüşlü kamera sistemi bulunmaktadır. Yeni araçlarımızın filomuza katılması ile, en büyük hedefimiz olan, halkımıza daha hızlı, daha güvenli ve daha kaliteli bir acil sağlık hizmeti sunma hedefine ulaşmada bizlere çok önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.

Sağlık İl Müdürlüğü bünyesine yeni alınan 10 adet ambulans ve bir adet UMKE arazi taşıtı Vali ve protokol tarafından kesilen kurdele sonrası hizmete girdi.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.