Sağlar, “Aşırı sıcaklar cevizi etkiliyor”

Muğla’nın Menteşe İlçesi Özlüce Mahallesi’nde on yıldır ceviz yetiştiriciliği ile geçimini sağlayan Turgut Sağlar, ceviz bakımı hakkında ve iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinden bahsetti.Mustafa YıldırımMuğla’nın...

Sağlar, “Aşırı sıcaklar cevizi etkiliyor”

Muğla’nın Menteşe İlçesi Özlüce Mahallesi’nde on yıldır ceviz yetiştiriciliği ile geçimini sağlayan Turgut Sağlar, ceviz bakımı hakkında ve iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinden bahsetti.

Mustafa Yıldırım

Muğla’nın Menteşe İlçesi Özlüce Mahallesinde on yıldır ceviz yetiştiriciliği ile geçimini sağlayan Turgut Sağlar, ceviz sektörünün bu yılki durumu değerlendirerek, tarımsal alanda çektikleri sıkıntıları da dile getirdi.

Bu yılki sıcaklıkların cevizleri olumsuz yönde ve yapraklarını kuruttuğundan da bahseden Sağlar, “Bu yıl yaşanan aşırı sıcaklarda cevizlerimi koruyamadım. Yanı sıra iklim değişikliği de çok fazla etkiledi” dedi.

“TARIM SEKTÖRÜNDEN VAZGEÇİLMEMESİ GEREKİYOR”

Gelecek nesillere de önerilerde bulunan Sağlar şunları söyledi: “Tarım sektöründen vazgeçilmemesi gerekiyor. Yeni nesil çocuklarımız bu tür işleri yapmıyor. Sürekli tüketen bir toplum haline geldik. İleri yıllarda büyük sıkıntılar bizleri bekliyor” dedi.

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.