Safari Cipinin denetimden kaçtığı iddia edildi

Fethiye-Seydikemer safari turunda hız ve dikkatsizlik yüzünden devrilen ve iki turisttin hayatını kaybettiği cipin herhangi bir acenteye kayıtlı olmadığı belgesinin bulunmadığı ve denetimden kaçtığı ileri sürüldü.TÜRSAB...

Safari Cipinin denetimden kaçtığı iddia edildi

Fethiye-Seydikemer safari turunda hız ve dikkatsizlik yüzünden devrilen ve iki turisttin hayatını kaybettiği cipin herhangi bir acenteye kayıtlı olmadığı belgesinin bulunmadığı ve denetimden kaçtığı ileri sürüldü.

TÜRSAB Batı Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Süleyman Kaya, cip safari kazasında hayatını kaybeden iki İngiliz misafirin yakınlarına başsağlığı dileyerek kaza sırasında cip de 9 kişinin bulunduğunu söyledi. Hastanede yatan 1 İngiliz turisttin hayatı tehlikesinin devam ettiğini ve diğer 6 yolcunun ayakta tedavi görerek taburcu olduğunu belirterek, “Bu kaza yapan cipin acente adına kaydı bulunmamaktadır. Kaymakamlık,Turizm Danışma Müdürlüğü,Jandarma ve TÜRSAB olarak sezon başından itibaren denetimlerimizi düzenli olarak yapmaktayız. Fakat bu cip denetimden kaçmış bulunmaktadır. Herhangi bir acenteye kayıtlı değildir, belgesi de bulunmamaktadır. Kaza sportif kurulda ilan edilen güzergâhta meydana gelmiştir” dedi.

Önceki gün akşam saatlerin de E.Y (20)’nin kullandığı 48 GJ 377 plakalı safari cipi Seydikemer İlçesi Korubükü Mahallesi Hortlaklar mevkiinde dikkatsizlik yüzünden yoldan çıkarak telefon direğine çarpıp devrilmişti. Kazada, cipten fırlayan İngiliz turist Valerıe Ann Olton (53) olay yerinde hayatını kaybetti. cipte yolcu olarak bulunan İngiliz turistler Chorles Belham (57), Mıcheal Home Sımon Dennis (54), Alısonmay Conroy (51), Handan Kulaksız (29) ve Evren Kulaksız (34) ile cip sürücüsü E.Y yaralandı. 112 Acil Ambulanslarla Fethiye'deki hastanelere kaldırılan yaralılardan İngiliz turist Alisonmay Conroy'a (51) hastanedeki tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti. Kaza ile ilgili soruşturmayı Cumhuriyet Savcılığı ve Jandarma birlikte yürütüyor.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.