Saatcı’ya Siyasal desteği

MHP'den ihracının istenmesinin ardından partisinden istifa eden MHP'li Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya, Şişli Siyasal Bilimler Fakültesi’nde birlikte okuduğu 12 arkadaşından destek geldi.Şişli Siyasal Bilimler Fakültesi’nde...

Saatcı’ya Siyasal desteği

MHP'den ihracının istenmesinin ardından partisinden istifa eden MHP'li Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya, Şişli Siyasal Bilimler Fakültesi’nde birlikte okuduğu 12 arkadaşından destek geldi.

Şişli Siyasal Bilimler Fakültesi’nde 1979- 1980 mezunu olan Türkiye’nin değişik illerinden 12 eski ülkücü arkadaşı Behçet Saatcı’nın MHP’den kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmesine tepki gösterdi. Aralarında İstanbul 24.Noter Başkatibi Nihat Beyan, Demokrat Parti Buca İlçe Başkanı Hasan Ener’in yanı sıra Seyfettin Yıldırım, Mustafa Kemal Kitapçı, Ahmet Aydın, Turgut Solay, Mehmet Kozan, Avukat Ali Seydi Çakırel, Sabri Gökalp, Fazıl Ahmet Aksoy, Osman Duran ve Hüseyin Akat, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı ziyarette adaleti simgeleyen bir heykel hediye ettiler. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın eşi Nesrin Saatcı’nın da hazır bulunduğu ziyarette, zaman zaman duygusal görüntüler oluştu. Her biri ayrı ayrı 12 Eylül öncesindeki dönemde yaşanılanları anlatırlarken, kendilerinden geçip gözyaşlarına boğuldu.

“ Saatcı’nın yanındayız”

Avukat Ali Seydi Çakırel, yaptığı açıklamada; "Behçet Saatcı ile 1979 – 80 öncesi ülkücü hareketin içinde, İstanbul Şişli’de mücadele ettiklerini anlatarak, Behçet Saatcı’nın belediye başkanlığı çalışmalarını ve MHP’liliğini uzaktan izliyorduk. Fethiye’de yaptığı hizmetleri biliyoruz. Ülkücü harekete yakışır hizmetler gerçekleştirmiştir. Bilboardlara yazılan bayram mesajını parti genel merkezi algılayamamıştır. Bu yüzden siyasetin çirkin yüzü yine ortaya çıkmıştır. Son dönemlerde MHP’de bu tür olaylar fazlaca, gündeme gelmektedir. Bu olayda da genel başkan hem savcı, hem hakim, hem polis gibi davranıp Saatcı’nın MHP’deki işini bitirmiştir. Genel Başkanın televizyondaki açıklaması bunu ortaya koymuştur. Oysa halkına milletine hizmet eden partilisini koruyacağına partiden çıkarıp atmakla büyük bir hata işlenmiştir. MHP içinde kimin ülkücü olduğuna Devlet Bahçeli karar veremez. Belediye Başkanımız Saatcı ve bizler MHP’deki herkesten daha ülkücü ve milliyetçidir. Fethiye Halkı Behçet Saatcı’ya desteğini sürdürerek MHP’deki totaliter kavgayı ortadan sileceklerdir. MHP’de öncelikle kendi ülkücülüklerini test etmek zorundadır. Yıllardır MHP’de politika üretemeyen sadece PKK üzerine politika üreterek halktan destek bekleyen, geçmişini sorgulayamayan bu zihniyet daha fazla ileri gidemez" dedi.

“ Biz hep ülkemiz için mücadele ettik”

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da, "35-40 yıl önce birlikte eğitim sürdürdüğümüz arkadaşlarımızı ziyareti beni çok onurlandırdı ve gururlandırdı diyerek başta İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa’dan buraya geldiler. Öncelikle partilerde, ülkede vefa yoksa anlamı yok. Biz gün geldi helalleştik, abdest aldık, yola çıktık. Ülkemiz için mücadele ettik. Bugün bana adaleti anlatan bu heykel ile ziyarete gelmişler. Adalet Mülkün Temelidir bu sözden çıkarak herkesin ders ve pay alması gerekir. Bu dava arkadaşlarımın samimi gözyaşları, Balgat’ta oturanları rahat ettirmeyecektir. Bu böyle biline" diye konuştu.

12 Eylül öncesi Behçet Saatcı ile Türkiye’nin birlik ve beraberliğinin bozulmaması için mücadele verdiklerini anlatan DP İzmir Buca İlçe Başkanı Hasan Ener ise, "Yıllarca ülkücü olarak mücadele ettik. Ben daha sonra Doğru Yol Partisi’nde görev aldım. Şimdi DP Buca İlçe Başkanlığı’nı yürütüyorum. Behçet Saatcı arkadaşımızın başarılı hizmet yaptığı ortadadır. Partisi onu algılayamamıştır. Biz Demokrat Parti olarak her zaman yanındayız. Eğer isterse Demokrat Parti’de siyaset yapmasından gurur duyarız" dedi.

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.