Saatcı’dan Bakana sorunlar dosyası

Daha önce 2007 yılında Fethiye Belediyesi tarafından Otogar ve İş Merkezi'nin açılış törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 10 yıl sonra tekrar Fethiye Belediyesi'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında...

Saatcı’dan Bakana sorunlar dosyası

Daha önce 2007 yılında Fethiye Belediyesi tarafından Otogar ve İş Merkezi'nin açılış törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 10 yıl sonra tekrar Fethiye Belediyesi'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Bakan Eroğlu’na Fethiye’nin sorunları ve çözüm önerilerini içeren bir dosya sundu.

DSİ'nin açılış programı dolayısıyla Fethiye'ye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Fethiye Belediyesi'ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Behçet Saatcı ile görüştü. Bakan Eroğlu, Belediye Başkanı ve çalışanları tarafından belediye binasının merkezi yayın sisteminden çalınan, Afyon yöresine ait 'Cevizin Yaprağı' ve 'Emir Dağ' adlı türküler ve bir buket çiçek ile karşılandı. Karşılamanın ardından, 2007 yılında Bakan Eroğlu'nun da katılımıyla gerçekleşen Fethiye Otogar ve İş Merkezi açılış töreninde çektirilen hatıra fotoğrafları da belediye koridorunda sergilendi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Muğla Valisi Amir Çiçek, Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, DSİ Genel Müdürü Murat Acu ve beraberindeki protokol üyelerinden oluşan heyeti makamında ağırlayan Başkan Saatcı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Bakan Eroğlu'na Fethiye'nin yöresel ürünlerinden hazırlanan hediye paketi ve Fethiye Belediyesi'nin Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan taleplerini içeren bir dosya sundu.

Başkan Saatcı konuşmasında "Bizim için gerçekten çok özel bir gün. Bu özel günü yaşattığından dolayı Sayın Bakanımıza ilçem, belediyem ve şahsım adına şükranlarımı sunarım. Sayın Bakanımla 2007 yılında yağmurlu bir günde otogarın açılışını beraber yapmıştık. O günden sonra da dostluğumuz hep devam etti. Kendisine ilçemize yaptığı eserlerden ve özellikle de DSİ kanallarının yapılmasından dolayı çok teşekkür ediyorum. Önümüzde sadece deniz tabanının temizliği kalmıştı. Sayın Bakanım da -iyi hatırlıyorum- 2009 yılında "Biz Haliç'i temizledik, bunu da yaparız!" demişti. Fethiye'nin en büyük sıkıntısı limanımızın 3'de 2'lik kısmını kullanamıyor olmamız. Körfez dolmuş vaziyette. Bunun dışında Fethiye'ye gelmenizden ve belediyemizi ziyaret etmenizden dolayı ve sizi ağırlamaktan memnuniyet duydum" şeklinde konuştu.

Bakan Veysel Eroğlu ise Başkan Saatcı'ya teşekkür ederek "Fethiye gerçekten dünyaca meşhur bir ilçemizdir. Başkanımızla da zaten çok eski bir dostluğumuz var. Fethiye'de hakikaten güzel işler başardık. Bir keresinde Behçet Bey "Mut Deresi ıslah edelim" dedi. Sözünü verdim ama hakikaten büyük bir projeymiş. Ama Allah'a şükür güzel bir noktaya getirdik. Artık Mut Deresi bataklık değil, Fethiye'nin gerdanlığı oldu" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Saatcı, Bakan Eroğlu'na Fethiye'nin ihtiyaçlarını içeren dosyayı sunarken, Fethiye Hayvan Barınağı'nın genişletilmesi için Orman Genel Müdürlüğü'nden tahsis edilecek alan için destek istedi. Hemen yanındaki Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez'e gerekli tahsisin yapılması ile ilgili talimat veren Bakan Eroğlu, gereğinin yapılmasını söyledi.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.