SAATCI: ZORU SEÇTİK

Demokrat Parti saflarına katılacağını açıklayan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “ Yine zoru seçtik. Yoksa belediyeden çıkmadan, meydanlara inmeden seçilebilecek tercihlerimiz vardı.” Dedi.Kurban Bayramı'nda bilboardlara...

SAATCI: ZORU SEÇTİK

Demokrat Parti saflarına katılacağını açıklayan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “ Yine zoru seçtik. Yoksa belediyeden çıkmadan, meydanlara inmeden seçilebilecek tercihlerimiz vardı.” Dedi.

Kurban Bayramı'nda bilboardlara astırdığı Türkçe-Kürtçe mesajın ardından MHP'den ihracı istenen ve ardından Belediye Meclis üyeleriyle birlikte istifa eden Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, meclis üyeleri ile birlikte Demokrat Parti (DP) saflarına katılacağını açıkladı.

21 Ekim 2013 tarihinden itibaren kendisine verilen destek için teşekkür eden Saatcı, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Başta saygıdeğer Fethiyeliler olmak üzere, ülkemizin dört bir yanından gelen destek ve sahiplenmeye teşekkür ediyoruz. Ayrıca, Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Büyük Birlik Partisi, Doğru Yol Partisi, Büyük Türkiye Partisi, Anavatan Partisi, Hak ve Eşitlik Partileri yetkili ve üst düzey yöneticilerine samimiyetle bizimle beraber olma isteklerine huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Biz, gittiğimiz yerde kabul görmek isteriz. O yüzden, arkadaşlarımızla kimseyi gücendirmeden, kırmadan, tabanda ayrıştırmaya yol açmadan, ortak bir noktadan hareket etme kararı aldık. Özellikle ilçemizdeki partilerin ilçe yönetiminde yıllardır yöneticilik, belediye başkanlığı yapmış arkadaşlarımızın önünü kesen olmak istemedik. Nasıl onların önüne set olabiliriz ki, hepsi bizim arkadaşımız. Biz geldiğimiz yerde, insanları kavga ettirmeyi değil, bilakis kavga edenleri barıştırmaya geliriz. Gittiğimiz yeri karıştırmak, ayrılıklara ve küskünlere yol açmak istemeyiz. Arkadaşlarımızla birlikte tercihimizi Demokrat Parti'den yana kullandık."

“DP çatısı altındayım”

Bundan sonraki siyasi hayatını DP çatısı altında sürdüreceğini ifade eden Saatcı, şunları söyledi: "Başta Demokrat Parti Genel Başkanı Sayın Gültekin Uysal olmak üzere, il ve ilçe yöneticilerine ve Demokrat Parti'nin ilçemizdeki kanaat önderlerine, samimiyetlerinden dolayı teşekkür ederim. Yine zoru seçtik. Yoksa belediyeden çıkmadan, meydanlara inmeden, seçilebilecek tercihlerimiz vardı. Geçen üç seçimde olduğu gibi, yine saygıdeğer Fethiyelilerin daha güçlü bir şekilde bizleri destekleyeceklerinden hiç bir şüphemiz yok. Bu saatten itibaren bu iş, partisel mücadelenin dışında, haksızlığa, hukuksuzluğa uğramış insanların sahiplenilmesine ve onur mücadelesine dönüşmüştür. Fethiye'de yaşayan sağduyulu insanlar, hak, hukuk ve doğrudan yana tavırlarını ortaya koyacaklardır. 40 yıldır şerefle mücadele ettiğimiz ve etle tırnak gibi olduğumuz camiamızdan bizi uzaklaştırıp ve de gideceğimiz partileri adres gösterenlerin, bu saatten sonra bize özür borcu vardır. Bunu bekliyoruz. Allah utandırmasın."

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.