Saatcı ilk orucunu halkla açtı

Fethiye Belediyesi Ramazan ayı boyunca 3 adeti şehir merkezinde olmak üzere belde ve köylerde gezici olarak kurulacak iftar çadırlarında da vatandaşlarla buluşacak. İlk iftarda da binlerce vatandaş Ramazan çadırlarına akın ederken,...

Saatcı ilk orucunu halkla açtı

Fethiye Belediyesi Ramazan ayı boyunca 3 adeti şehir merkezinde olmak üzere belde ve köylerde gezici olarak kurulacak iftar çadırlarında da vatandaşlarla buluşacak. İlk iftarda da binlerce vatandaş Ramazan çadırlarına akın ederken, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da vatandaşlarla birlikte Ramazan ayının ilk orucunu şehir merkezindeki iftar çadırında açtı. Görevli personelle görüşen ve dağıtım kontrollerini izleyen Başkan Saatcı, ezan sesinin duyulmasıyla birlikte vatandaşlarla birlikte ilk iftarını yaptı.

Ramazan ayının ilk orucunu Köprübaşı’nda kurulan iftar çadırında vatandaşlar ve eşi Nesrin Saatcı ile birlikte açan Başkan Saatcı, “Aşağı yukarı 14 yıldır bu işi yapıyoruz. Ramazan özel bir ay. Hem ülkemize hem Müslüman Türk coğrafyasına barış ve güzellikler getirsin. Ramazan’ın suyu yüzü hürmetine biliyorsunuz orta doğu kan gölü, o bölgelere esenlikler güzellikler gelsin. Hala konsolosluk yetkilisi arkadaşlarımız IŞİD denilen, ne olduğu belli olmayanların elinde. Sıkıntılı bir dönem geçiriyoruz ancak Ramazan ayı bunların hepsini geçmesine vesile olsun. Ben burada iftarını açan, yemeğini yiyen herkese afiyetler diliyorum. İnşallah Allah tutulan oruçları kabul eylesin. Ayrıca bu organizasyonun yürümesinde emeği olan Saygıdeğer Fethiyelilere teşekkür ediyorum” dedi.

“İftar çadırlarında 8 bin kişi orucunu açıyor”

Ortalama 8 bin kişiye iftar yemeği verildiğinin altını çizen Başkan Behçet Saatcı, “Sadece iftar çadırlarında değil, belde ve köylerimizde de her akşam iftar yemeği verilecek. Bu bir paylaşımdır. Ramazan demek, vermek, paylaşmak demek. Ortak değerleri öne çıkarmak demek” ifadelerini kullandı. Aynı zamanda Fethiye Belediyesi Feshane şenlikleri Erasta AVM’de ve Ölüdeniz Beldesi’nde iftarın ardından başladı. Belediye Mehteran Takımı çeşitli konserler verdi. Etkinliklere yoğun katılım oldu.

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.