Saatcı: İhraç olmadan kendi ipimizi kendimiz çektik

Yayınladığı Kürtçe Bayram ilanından dolayı MHP Genel Merkezi tarafından Disiplin Kurulu’na sevkedilen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçı, kurulun kararını beklemeden istifa etti. Saatcı ile birlikte MHP’li 12 meclis...

Saatcı: İhraç olmadan kendi ipimizi kendimiz çektik

Yayınladığı Kürtçe Bayram ilanından dolayı MHP Genel Merkezi tarafından Disiplin Kurulu’na sevkedilen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçı, kurulun kararını beklemeden istifa etti. Saatcı ile birlikte MHP’li 12 meclis üyesi de istifa ettiler.  Kürtçe bayram kutlamasıyla gündeme gelen MHP'li Belediye Başkanı Behçet Saatcı, belediye meclis üyeleriyle birlikte partisinden istifa etti. Saatcı, "İhraç olmadan kendi ipimizi kendimiz çektik" dedi.  Tek dili savunmak için bilboardlara verdiği Kürtçe ilan nedeniyle MHP Genel Merkezi tarafından ihracı istenen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, parti genel merkezinin alacağı kararı beklemeden 12 Belediye Meclis üyesi ile birlikte istifa etti. İstifa dilekçeleri Fethiye ilçe teşkilatıyla Muğla il teşkilatına gönderilirken, basın toplantısına Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın eşi Nesrin Saatcı’nın yanı sıra belediye görevlileri ve destek veren partililer katıldı.

“Ülkücüler ihraçla cezalandırılıyor”

40 yıldır ülkücü olduğunu açıklayan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, şöyle konuştu: “40 yıldır mensubu olmaktan şeref duyduğum camiamdan, şu anki yönetimin hiç kimsenin anlamadığı, daha doğrusu, anlayıp da anlamadığı tutumundan dolayı ayrılıyorum. Bu süre içinde, hiç bir kırıklık yaşamadan duruşumuzu muhafaza etmeye çalıştık. Özellikle ihracımla ilgili düğmeye basıldığı andan itibaren, bize destek veren, başta Büyük Fethiye Ailem olmak üzere, ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine, her kesimden herkese, gösterdikleri sahiplenmeden dolayı teşekkür ediyorum.”

Başkan Saatcı, MHP’den başka partilerde üst düzey görev yapıp şimdi MHP’de baş tacı olanların ülkücüleri cezalandırdığını şu cümlelerle özetledi: “Özellikle kendi camiamızın şu an faal görevde olmayanların vermiş olduğu destek, bize ayrı bir güç verdi. Allah var, yerel ve ulusal basına, doğru ve dürüst habercilik anlayışları, köşe yazarlarına da yorumlarından dolayı teşekkür ederim. Başka partilerde üst düzey görev yapıp, MHP'de baş tacı olanların yanında, biz ülkücülerin ihraçla cezalandırılmasını kabul edilemez bir uygulama olarak görüyorum.”

“Yapılan Haksızlık unutulmayacak”

Kendilerine haksızlık yapıldığını savunan Saatcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz MHP'de ev sahibiyiz. Başarısız olanlar gidecek. Altı seçimdir gerçekleşmeyen başarının bu defa olacağını beklemek hayalden öteye geçemez. Biz ipimizi kendimiz çekeriz. O zevki başkalarına bırakmayız. O yüzden savunma bile yapmadan istifamı veriyorum. Zaten anlamışsınızdır, hem disipline sevk ediliyoruz, hem de karar çıkmadan bize kapı gösterilip gideceğimiz adres belirtiliyor. Parti içi demokrasi bu olsa gerek. Tamam gönderdiniz de, hiç değilse müsaade edin de gideceksek, gideceğimiz yere biz karar verelim.Bu hareketin hafızası bu haksızlık ve zulme karşı sessiz kalanları unutmayacaktır. Bu böyle biline”

"Devlet Bey ferman buyurmuş”

“Hayat bize, hiç bir şeye çok sevinmemeyi ve çok üzülmemeyi öğretti" diyen Saatcı, hayatının çeşitli zamanlarında, çok daha büyük sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. Er geç hak yerini bulacağını anlatan Saatcı, sözlerine şöyle devam etti: "Hak haklıya teslim edilecek, bu komediyi sahneye koyanlar utanacaktır. Seçim kazanacağı kesin olan adayların, kendi öz evlatlarının, bozuk para gibi harcandığı ortamda başarı nasıl gelecektir, hep beraber göreceğiz. Bizi bugün partimizden ihraç edebilirsiniz. Ancak, gönüllerden ihraç edemedikçe, Beşkazalılardan alacağınız muhakkak bir ders vardır. Devlet Bey buyurmuş fermanı. Ferman Devlet Bey'inse, Fethiye bizimdir. ”

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.