Saatcı için yürüdüler

Yayınladığı ilanı nedeniyle sevkedildiği Disiplin Kurulu kararını beklemeden partisi MHP’den istifa eden Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı için binlerce Fethiyeli destek yürüyüşü yaptı.Demokrasi paketine atıfta bulunarak...

Saatcı için yürüdüler

Yayınladığı ilanı nedeniyle sevkedildiği Disiplin Kurulu kararını beklemeden partisi MHP’den istifa eden Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı için binlerce Fethiyeli destek yürüyüşü yaptı.

Demokrasi paketine atıfta bulunarak "Tek Dil" vurgusu ile yayınlattığı Kurban Bayramı ilanları nedeniyle MHP Genel Merkezi tarafından ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen ve genel merkezin bu tutumu karşısında MHP’den istifa eden Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı  için Fethiyeliler bir araya gelerek destek yürüyüşü gerçekleştirdi. Sosyal medya da örgütlenen yaklaşın bin kişi Beşkaza Meydanı'ndan toplanarak “Başkan nerede, biz oradayız” sloganlarıyla Fethiye Belediye binasına yürüdü. Belediye önünde toplanarak kendisini çağıran yüzlerce kişiye seslenen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı "Üç dönem seçim kazanmış birisi olarak, bu duyguyu daha önce hiç yaşamadım" dedi.

Beşkaza Meydanı'ndan Belediye Binası önüne yürüyen yaklaşık bin kişilik grup, belediye binası önünde de yapılan açıklamanın ardından Başkan Saatcı'yı dışarıya çağırdılar.

Sosyal Medya üzerinden etkinlik oluşturan ve grubu temsilcisi Kürşad Öztürk, Belediye binası önünde neden böyle bir yürüyüş yaptıklarını açıklayan bir konuşma yaptı. Bu yürüyüşü Fethiye sevdalılarının gerçekleştirdiğini söyleyen Öztürk, “Bu yürüyüşün nedeni Başkanımız ve beraberindeki çalışma arkadaşlarına destek vermek ve onlarla beraber olduğumuzu göstermektir” dedi.

“Beşkazalılık dimdik durmaktır”

Gruba hitaben yaptığı konuşmada Fethiye sevdasına gönül verenlerin Ölüdeniz’deki kumlardan çok olduğunu söyleyen Öztürk “Bugün burada bizi bir araya getiren tek şey Fethiye sevdamızdır. Bu sevda olmaz denileni, oldurmuştur. Bu sevda fısıltıyı haykırmaktır. Bu sevda Babadağı gibi heybetli, Mendos gibi dostlarına sırt veren Beşkazalı gibi dim dik durmaktır. Haksızlığa boyun eğmeyen, doğru bildiğinden dönmeyen, sevdasından vazgeçmeyenlerin duruşudur.  Bugün burada ayrı ayrı bedenlerde ama tek amaç için yatan kalplerin bir yansıması olarak bir araya geldik. Biliyoruz ki, Fethiye sevdamıza gönül verenler Ölüdeniz’in kumları kadar çoktur” ifadelerini kullandı.

Kalabalık grubun “En büyük başkan bizim başkan, Behçet Saatcı, Sen neredeysen biz oradayız” sloganlarının atılmasıyla Belediye önünde toplanan yaklaşık bin kişi Saatcı’yı yanlarına çağırdılar. Saatcı, vatandaşların sesine kulak vererek aşağıya indi.  Belediye binası merdivenlerinden aşağı inerken Saatcı’yı gören vatandaşlar büyük alkış tufanıyla sloganlar attılar. Belediye binası merdiveninden vatandaşlara seslenen Saatcı’nın oldukça duygu yüklü olduğu görüldü.

“Böyle bir duygu yaşamadım”

“Fethiye sevdalılarının önünde saygıyla eğiliyorum” ifadeleriyle sözlerine başlayan Saatcı, üç sefer seçim kazandığını ancak hiç böyle bir duygu yaşamadığını söyledi. Bunun bir sahiplenme olduğunu belirten Saatcı, “Bu duyguları bizlere yaşatan sizlere binlerce kez teşekkür ediyorum. Bu bir belediye başkanına sahiplenme değil, bu aranızdan çıkan bir arkadaşa sahiplenmede değil bu 15 yıldır hep beraber ‘Herkesin Fethiye için bir şeyler yapabileceği bir şeyler vardır’ diye yola çıkan Saygıdeğer Fethiyelilerin yapanlara sahiplenmesidir. Yoksa bizde faniyiz. Bugün varız, yarın yokuz" diyerek sözlerine şöyle devam etti;

“Bu haksızlığa ve zulme karşı duruştur”

Sizler bir ateş yaktınız yaktığınız ateş olimpiyat meşalesi gibi bir ateş. Bu ilk önce Fethiye’nin dört bir köşesini aydınlatacak daha sonra inanıyorum ki, bu sevda sadece Fethiye’de kalmayacak çok daha farklı yerlere gidecek. Çünkü inanıyoruz ki, biz yanlış yapmadık. Bu duruş, bu sahiplenme mazluma sahiplenme, bu duruş bu sahiplenme yapılanlara sahiplenmedir. Haksızlığa ve zulme karşı bir duruştur.

“Biz rozetsiz gezen adamız”

Biz zaten her zaman rozetsiz gezen adamız. Tabi ki inandığımız bir idealimiz var. Tabi ki bizimde bir dünya görüşümüz var. Ama bizim ortak değerimiz Fethiye’dir, Beşkazalılık duruşudur, dağlanmaktır. Dağa sırtımızı dayar, kimseye eyvallah’ta, minnette etmeyiz. Hep beraber Fethiye’mizi yaşamaktan keyif alınan bir şehre dönüştürmek için omuz omuza mücadelemiz devam edecek.

Bu hikaye, bu roman 30 Mart 2014’de bitmeyecek. Hiç kimse hayal kurmasın. Sizlerin desteği sürdüğü sürece, omuz omuza olduğumuz sürece, siz neredeyseniz biz orada, biz neredeysek siz orada olduğumuz sürece bu iş devam edecek. Ben binlerce defa sizlere teşekkür ediyorum.

“Burada para, pul dağıtılmadı”

"Siz şuan bir tarih yazdınız. Burada para, pul dağıtılmadı. Burada devlet memurları yok. Zorla getirilme yok. Siz gönlünüzle buraya geldiniz. Makamlar insanlardan gider. Tabi ki gidecek. Ölürsün, kaybedersin gidersin. Ama gönüllerde yerin varsa yaşarsın. Bizim sizin gönlünüzde yerimiz olduğunu biliyoruz. Önemli olanda budur. Gerisi teferruattır. Ama artık iş bu noktaya geldikten sonra hepimiz bir fazla çabalayacağız. Bir fazla çalışacağız. Bu Behçet’i Belediye Başkanı yapmak için değil, bu Fethiye’yi Fethiye yapabilmek için olacak.  Fethiye’yi yaşamaktan keyif alınan bir mekâna dönüştürmek için olacaktır. Bu işin partisi falan yok. Tabi ki bir tabela altında olacağız ama herkesi kucaklayacağız. Bu anlamda verdiğiniz desteğe teşekkür ediyorum. İnşallah bunun çok daha coşkulusunu 30 Mart’ta Beşkaza Meydanı’nda kutlamak üzere hepinize saygılar sunuyorum."

Konuşması sırasında Başkan Saatcı'nın sözlerini sık sık alkışlarla kesen grup, daha sonra olaysız bir şekilde belediye binası önünden ayrıldı.

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.