Saatcı gaza değil pedala bastı

Fethiye Belediyesi tarafından Dünya Çevre Haftası dolayısıyla ‘Gaza değil, pedala bas’ sloganıyla sıra dışı bir etkinlik düzenlendi.Kampanyaya destek veren birçok vatandaş iş yerlerine bisikletle ulaşım sağlarken, Fethiye...

Saatcı gaza değil pedala bastı

Fethiye Belediyesi tarafından Dünya Çevre Haftası dolayısıyla ‘Gaza değil, pedala bas’ sloganıyla sıra dışı bir etkinlik düzenlendi.

Kampanyaya destek veren birçok vatandaş iş yerlerine bisikletle ulaşım sağlarken, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’da gün boyunca tüm etkinliklere bisikletle katıldı. Yolda şaşkınlık içerisinde Saatcı’yı gören vatandaşlar, Başkan’a selam vermeyi de ihmal etmedi. Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, ‘Gaza değil, pedala bas’ sloganıyla hava kirliliğinin önüne geçmek, vatandaşları sağlıklı yaşama teşvik etmek, araç trafiğini ve gürültü kirliliğini azaltmak amacıyla gün boyu süren bir etkinlik düzenledi.

Yolda Başkan Saatcı’yı gören vatandaşlar şaşkınlıklarını saklayamazken, sabah evinden belediyeye bisikletiyle geldi ve tüm gün boyunca aracını kullanmayarak bisikletiyle etkinliklere katıldı. Kırmızı ışıklarda bisikletiyle bekleyen Başkan Saatcı, o sırada vatandaşların ilgisiyle de karşılaştı. Trafikte Başkan’ı bisikletle gören Fethiyeliler, yanına araçlarıyla yaklaşarak sohbette etti.

Sabah belediye tarafından yapılan bisiklet yollarında bisikletleriyle iş yerlerine giden vatandaşlar kampanyaya destek verdiklerini söylediler. Bisikletin sağlık açısından önemli olduğunu söyleyen İhsan Ülgen, “Allah bisiklet yolunu yapanlardan razı olsun. Trafiğin şehir içinde azalması da bu etkinlik ile sağlanmış olacak. Yolda görüyorsunuz, insanlar bisikletleriyle işlerine gidiyorlar. Bu konuda vatandaşlarımız duyarlı. Sağlıklı bir yaşam içinde bisiklet kullansınlar” dedi.

Emine Kavcar isimli bir vatandaş ise, “Başkanımız Behçet Saatcı’nın yaptığı işlerden zaten memnunuz. Bisiklet yolu gerçekten Fethiye’de önemli bir eksikti. Aynı zamanda bugün gaza değil, pedala bas etkinliğine de destek veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.