“Saatcı Fethiye için bir şanstır”

Demokratik Sol Parti (DSP) 21. Dönem Milletvekili Hasan Erçelebi, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya ziyarette bulundu. DSP’de üst düzey görevlerde bulunan ve 21. Dönem Denizli Milletvekilliği yapan DSP’li Erçelebi yaptığı...

“Saatcı Fethiye için bir şanstır”

Demokratik Sol Parti (DSP) 21. Dönem Milletvekili Hasan Erçelebi, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya ziyarette bulundu. DSP’de üst düzey görevlerde bulunan ve 21. Dönem Denizli Milletvekilliği yapan DSP’li Erçelebi yaptığı değerlendirme de, “ Sayın Saatcı Fethiye için bir şanstır. 30 Mart gösterdi ki, vatandaşlarımız Fethiye’de partiye değil, hizmete oy vermiştir” ifadelerini kullandı ve Saatcı’nın Ankara’da ismini çok andığını da ifade etti.

Samimi ortamda geçen ziyarette DSP 21. Dönem Milletvekili Hasan Erçelebi, Başkan Saatcı’yı övgü dolu sözlerle anlattı. Fethiyelilerin doğru bir karar verdiğini ifade eden Erçelebi, “Bu son seçim partiye değil, hizmete verilen oylardır. Fethiye halkı 30 Mart’ta bence gerekeni yaptı. Büyükşehir yasasıyla alan daha da büyüdü. Ancak bu yükün altından Sayın Başkan çok rahat bir şekilde kalkar. Çünkü bilgi, birikim ve tecrübesi buna elveriyor. Behçet Saatcı Fethiye için bir şanstır. Önümüzdeki yıllarda da görüyorum ki, siyasette çok önemli alanlarda görev alacaktır. Çünkü Başkanımızın adını sadece Fethiye’de değil, Ankara’da da çok anıyoruz. Başkanımıza kolaylıklar diliyoruz” dedi.

“Bu yasayı çıkaranlar inşallah bu yanlışlıktan geri döner”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Büyükşehir yasasıyla ilgili sıkıntıları da misafirleriyle paylaşan Başkan Behçet Saatcı, “Sayın Milletvekilime teşekkür ediyorum. Yalnız Büyükşehir’den bahsedilmişken de belirtmek istediğim noktalar var. Tabi ki bizde mazeret yok ama… 30 Mart’tan öncesinde gökte kapıp, gökte yiyen bir şahin gibi bir belediyeyken şimdi ayakta durmaya çalışan bir belediyeye çevirdi bizi Büyükşehir yasası… Bu yasayı İstanbul’da, Kocaeli’nde belki Ankara ve İzmir’in pergel yasasından dolayı bazı bölgelerinde uygulayabiliriz, buna itirazımız olmaz ama bir ucundan bir ucuna 450 km olan Muğla gibi, Antalya gibi gerçekten zor coğrafya şartlarındaki, banliyöleşmenin olmadığı sınırları denizlerin, dağların ve göllerin belirlediği farklı coğrafyalarda, farklı lehçelerin kullanıldığı bir bölgede tek merkezli yönetimin olamayacağı inşallah anlaşılır. Sadece sıkıntıyı çeken seçilmiş olan bizler değiliz. Esas önemli olan hizmet verdiğimiz vatandaşlarımız. Vatandaşlarımıza vermiş olduğumuz sözleri yerine getiremiyoruz. Esas sıkıntı burada. İnşallah bu yasayı çıkaranlar bu yanlışlıktan en kısa sürede döner.”diye konuştu.

Bu haber toplam 102 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.