Saatcı çalışmaları yerinde inceledi

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, 41 mahallede yapılan yaklaşık 1 milyon m²’lik asfalt ve parke çalışmalarını yerinde inceledi. Yollar haricinde köylerdeki sosyal tesisler ile Fethiye Belediyesi tarafından yapılan İşletme...

Saatcı çalışmaları yerinde inceledi

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, 41 mahallede yapılan yaklaşık 1 milyon m²’lik asfalt ve parke çalışmalarını yerinde inceledi. Yollar haricinde köylerdeki sosyal tesisler ile Fethiye Belediyesi tarafından yapılan İşletme Fakültesi ana binasındaki son durum hakkında bilgiler alan Başkan Saatcı, köy statüsündeyken mahalleye dönüşüp Fethiye Belediyesi’ne bağlanan bölgelerde, yolların yüzde 85’ini bitirdiklerini açıkladı. Aynı zamanda Devlet Hastanesi karşısına yapımı devam eden, şuana kadar 3 bin kamyon malzemenin sadece zemini ve alt yapısı için kullandığını söyleyen Başkan Saatcı, rekreasyon alanının yaklaşık 25 milyon TL’lik bir yatırım olacağını ve ‘şehrin akciğerleri’ haline geleceğini ifade etti.

Fethiye Belediyesi 41 mahallede çalışmalarına hız kazandırdı. Özellikle Fethiye Belediyesi’ne bağlanan köy ve beldelerde yapılan yol çalışmaları dikkatlerden kaçmazken, köylerde yol yapımlarının %85 tamamlandığı açıklandı. Başkan Saatcı yapılan ve yapımı devam eden çalışmaları beraberinde Başkan Yardımcısı Mete Karacadağ ile Fen İşleri Müdürü Şahin Konuk’la beraber inceledi.

Rekreasyon alanına 25 milyon TL’lik yatırım

Yaklaşık 25 milyon TL’ye mal olacak ve Fethiye’nin yeni cazibe merkezi haline gelecek olan, devlet hastanesi karşısındaki rekreasyon alanındaki çalışmaların son durumu hakkında bilgiler aktaran Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Yapılan çok gözle gözükmüyor. Önce alt yapısını yapıyoruz. Hedefimiz 2018 yılında Fethiye’nin akciğerleri diye tabir ettiğimiz bu rekreasyon alanını halkımızın hizmetine sunacağız. Bundan sonrası yok zaten. Ondan sonra kuş cenneti var. Bizim ‘gerdanlık’ dediğimiz sahil bantlarının son halkası burası olacak. Allah izin verirse tam rakam net değil ancak yaklaşık 25 milyon TL’lik bir yatırım yapacağız. Bir de rekreasyon alanlarını ranta açmamak için büyük mücadele veriyoruz. En fazla eleştirildiğimiz 2. Etap Sahil Bandı’nda bile ÖÇK’nın vermiş olduğu binde 3 sınırı aşılmamıştır” dedi.

Köy yolları bitmek üzere

Belediye’nin 1 milyon m²’lik asfalt ve parke yapacağına dikkat çeken Başkan Saatcı, yol yapmayı marifet olarak saymadıklarını ancak özellikle köylerde şimdiye kadar görülmemiş bir şekilde yolların yapıldığına dikkat çekti. Fethiye Belediyesi’ne bağlandıktan sonra köylerdeki vatandaşların hizmetlerden çok memnun olduklarını ifade eden Saatcı, “Yol yaptığını marifetmiş gibi sizlerle paylaşan bir belediye olmaktan hicap duyuyorum. Her ne kadar böyle isyan etsek de, arkadaşlarımız bir şeyler yapıyor. Şuanda Çiftlikköy Beldesine ait bir bölgedeyiz. Burada araçlar gidemeyecek durumdaydı. Özellikle sahile kadar vatandaşlarımızın kullanımında olan yolu arkadaşlarımız bitirmiş. Toplamda yaklaşık 1 milyon m² asfalt ve parke yapıyoruz. Bunun yaklaşık 200 bin ila 300 bin m² arasındaki yolu kendi belediye ekiplerimiz yapıyor. Şunu da özellikle belirmeliyim. Bu yasa sonrası köy ve belde statüsünde olup, Fethiye Belediyesi’nin mahallesi olan bölgeler hizmetlerden çok çok memnun. Bize bunları muhtarlarımız söylüyor. Yani köylerimizin merkezlerinde şuan yapılmayan yol kalmadı. Şuanda sadece ara yolları yapıyoruz. Rakamla söylemek gerekirse biz köy ve beldelerimizde yolların yüzde 85’ini asfalt ve parke yaptık. İnşallah tamamını kısa sürede bitireceğiz” diye konuştu.

İşletme Fakültesi Mayıs’ta bitiyor

Hep niyetlerinin Fethiye’ye Beşkaza Üniversitesi kazandırmak olduğunu söyleyerek, yapımı devam eden Fethiye İşletme Fakültesi’nde çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Saatcı, büyükşehir yasası sonrası fakültenin ana binası olan A bloğunun yapımının uzadığını, ancak mayıs ayına kadar işletme fakültesinin bitireceklerini ifade etti. Daha önce ilçedeki tüm okullara destek verdiklerini, geçtiğimiz dönem Fen Lisesi’ni Fethiye’ye kazandırdıklarını söyleyen Başkan Saatcı, işletme fakültesinin 2017-2018 yılı eğitim öğretim yılına yetişeceğini söyledi. İşletme Fakültesi’nin ana binasının maliyetinin 3 milyon 848 bin TL’ye mal olduğunu dile getiren Başkan Saatcı, okulun şehre uzak olmasının büyük bir artı olduğunu da sözlerine ekledi.

Köylere sosyal tesis yapımı devam ediyor

Mahalle mahalle, sokak sokak çalışmaları inceleyen Saatcı, İncirköy’de yapımında sona yaklaşılan sosyal tesisi de gezdi. Burayı İncirköy sakinlerine seçimlerde söz verdiğini ifade eden Başkan Saatcı, “Burayı Cahit Beğenç külliyesi yapacağız demiştik. İnşallah çalışmalarımız son safhaya geldi. Burası kötü bir durumdaydı, temeli atılmış üzerinden 12 yıl geçmiş kimse taş üstüne taş koymamış. Muhtarımız bize burayı gösterdi. Bizde kolları sıvadık ve burayı tamamladık” dedi. Fethiye Belediyesi İncirköy haricinde, Kızılbel’e sosyal tesis yapılması için projeyi de tamamladı. Bunların haricinde köylerde eğitim vermeyen okulların tahsisi Belediye’ye verilmesi durumunda, 5 köye daha sosyal tesisin yapılacağı açıklandı.

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.