Saatçı adaylığını açıkladı

“Siz neredeyseniz, ben oradayım”Kamuoyu tarafından konuşulan tüm konulara açıklık getirerek Fethiyelilere seslenen Başkan Saatcı, “Bana ‘Aday mısın? Nereden adaysın diye soruyorsunuz?’ Siz neredeyseniz, ben oradayım. Adaylığımı...

Saatçı adaylığını açıkladı

“Siz neredeyseniz, ben oradayım”

Kamuoyu tarafından konuşulan tüm konulara açıklık getirerek Fethiyelilere seslenen Başkan Saatcı, “Bana ‘Aday mısın? Nereden adaysın diye soruyorsunuz?’ Siz neredeyseniz, ben oradayım. Adaylığımı desteklediğiniz sürece adayım. Sizin istediğiniz yerden adayım ama bana sorarsanız, Fethiye derim” dedi.

Haber Merkezi

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı aylardır kamuoyunda tartışma konusu olan Büyükşehir mi yoksa Fethiye’ye mi aday olacak tartışmalarına ünlü sanatçı Mustafa Yıldızdoğan’ın konserinde binlerce Fethiyeliye seslenerek son noktayı koydu.

Yoğun alkış tufanı ve “Behçet nerede, biz oradayız” sloganlarıyla sahneye çıkan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, birbirinden önemli konularda değerlendirmelerde bulundu. Sahneye çıkmasıyla birlikte Başkan Saatcı’ya sevgi tufanı yaşandı. Binlerce vatandaşın alkışları eşliğinde sahneye çıkan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, konsere katılan tüm vatandaşlara teşekkür etti.

Katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Huzurlu ve mutlu insanların şehri Fethiye’nin değerli sakinleri, teşriflerinizden dolayı hepinize teker teker teşekkür ediyorum. Gecemiz hayırlı olsun. Şeref verdiniz.  Hoş geldiniz.

Ayrıca erken ayrılmalarından dolayı aramızda bulunamayan Sayın vekilime, İl Başkanıma ve İlçe başkanıma da huzurlarınızda teşekkür ederim. Mustafa kardeşim yapacak her şeyi yaptı, söyleyecek her şeyi söyledi. Bize de fazla bir şey bırakmadı. Mustafa kardeşime, Değerli saz ekibine ve Mustafa’yla bizi buluşturma konusunda büyük çaba sarf eden çalışma arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Biraz önce kardeşlerim dedi ki, ‘Başkan sen neredeysen, biz oradayız’ Hayır! Ben sizin olduğunuz yerdeyim. Ben sizin hizmetkârınızım. Siz nerede isterseniz, ben oradayım” ifadelerini kullandı.

Ağlayanlar, Aktütün’de ki şehitlerimiz varken neredeydi?

Mısır’daki olaylarda ölen Rabia için dökülen gözyaşlarının Aktütün’de, Afyon’da, Dağlıca’da ve Şemdinli’de ölen ve şehit olan vatandaşlarımız için de dökülmesinin anlamlı olacağını belirten Saatcı, “Şimdi birkaç kelam etmeden de olmayacak. Bu güzel akşamı siyasetle kirletmek istemiyorum ama sizlerin bazı soruları var, onlara cevap vereceğim. Hem de birkaç kelam etmek istiyorum. Ağlamaların riyası olmaz. Gözyaşının da riyası olmaz. Gönül ağlarsa, göz yaşarırmış. Buna hiçbir itirazımız yok. Ancak gönül arzu ederdi ki, Mısır’daki karışıklıklardan dolayı ölen Rabia için dökülen gözyaşları, Aktütün’deki şehitlerimiz için, Dağlıca’daki şehitlerimiz için, Afyon’da ölen kardeşlerimiz için, Şemdinli’de ölen vatandaşlarımız içinde dökülseydi daha bir anlam ifade ederdi. Eğlencelerin yasaklandığı tamimler, yılbaşından önce yanlışlıkla kaçakçı olup da, PKK diye vurulan 80 tane doğulu kardeşimiz içinde yapılsaydı, daha fazla anlam ifade ederdi. Böyle olunca pekte hoş olmuyor” şeklinde konuştu.

“Dört, Rabia işareti - Beş, benzin 5 lira”

İnternet ile sosyal medyada gündem haline gelen ve Hükümet tarafından başlatılan Rabia işaretine değinen ve bir elin tüm parmakların artık bir anlam ifade ettiğini söyleyen Başkan Saatcı, “Bu 5 parmağa yeni şeyler yüklemişler. Pekte anlam ifade edemiyorum ama onları da sizlerle paylaşmak istiyorum. Bazılarının hoşuna gitmese de, bu benim tabirim değil. Ülkenin nereye geldiğinin göstergesidir. Bir, o Allah. Ondan şüphemiz yok. İki, bir dolar iki lira oldu. Üç, Sayın başbakanın üç çocuğu. Dört, Rabia selamı. Beş, benzin beş lira. Bunun içerisinde hepsi var” ifadelerini kullandı.

“Dününün hesabını veremeyenlerin bana soracağı hiçbir soru yoktur”

Adaylığı, Nereye aday olacağı, Hangi partiden aday olacağı ile ilgili sorulara da açıklık getiren Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Şimdi bir konuya geliyorum. Siz soruyorsunuz ben cevaplıyorum. 8 aydır bıktım söylemekten, bir kere daha bu meydanda, sizlerin gözüne baka baka tekrarlamak istiyorum. Bir, ‘Başkan aday mısın, değil misin?’ Sizin olduğunuz yerdeyim ben. Adaylığımı desteklediğiniz sürece adayım. İki, ‘Başkan Fethiye’den mi adaysın, büyükşehirden mi?’ Sizin istediğiniz yerden adayım ama bana sorarsanız, Fethiye derim. Bu da tamam.  Üç, ‘Başkan nereden adaysın?’ Ben kırk yılın hesabını veririm. Ben Milliyetçi Hareket Partiliyim ve Ülkücüyüm. Ben kırk yılın hesabını veririm. Ancak dününün hesabını veremeyenlerin bana soracağı hiçbir soru yoktur. Tekrar ediyorum, Ben kırk yılımın hesabını veririm. Ancak dününün hesabını veremeyenlerin bana soracağı hiçbir soru yoktur. Dört, ‘Partin seni aday göstermeyecekmiş, aday göstermez ise ne yaparsın?’ Onu da göstermezler ise cevap veririz” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 145 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.